Приключи обявената специализирана полицейска операция, насочена само към контрол на

...
Приключи обявената специализирана полицейска операция, насочена само към контрол на
Коментари Харесай

42 хиляди нарушения за превишена скорост

Приключи оповестената профилирана полицейска интервенция, ориентирана единствено към надзор на водачите за скоростни режими.

„ Резултатите са показателни, че след приключването на изключителните ограничения хората потеглиха по пътищата и се нарушава този режим. Установени са 42 хиляди нарушавания за превишена скорост, като над 25 хиляди от тях са в обитаемоте места “, сподели основен контрольор Николай Крушарски от Пътна полиция ГДНП.

За идните празници Пътна полиция ще подкрепя придвижването при нужда, като се включва да контролира самото придвижване, с цел да могат жителите да изоставен градовете и да се придвижват по-лесно и по-безаварийно. “Това е главната задача на сътрудниците, която ще бъде за през днешния ден и през почивните дни”, добави Крушарски.

Днес и в понеделник контролът на първо място ще бъде ориентиран към подкрепяне. „ Сериозен ще бъде през останалото време, приказвам за почивните дни, на територията на цялата страна сме разпоредили на сътрудниците да вземат участие и да провеждат профилирани интервенции, ориентирани към надзор над водачите, използвали алкохол, наркотични субстанции, превишената скорост, защото тя е един от главните нарушавания, които са причина за тежките пътни произшествия “, съобщи Крушарски.

Ще бъда основано реверсивно придвижване в поска излаз от град София на пътя I-1, който е посока Перник. Днес и на следващия ден ще бъдат отворени две ленти в посока излаз и една лента посока вход, противоположното ще стане в понеделник – две ленти в посока вход и една в посока излаз.

“Важна информация, която би трябвало да знаят е за ремонтни действия по Автомагистрала Хемус и Автомагистрала Тракия виадуктите. На „ Тракия “ от 11 до 21 км придвижването ще се реализира в едната пътна лента, а на Автомагистрала „ Хемус “ на село Потоп отново придвижването ще бъде реализирано в една пътна лента. Така че призоваваме всички водачи в тези сектори да бъдат изключително деликатни при ръководството на МПС “, уточни той.

Главен контрольор Дарин Димитров от отдел Охранителна полиция на Групово дело „ Национална полиция “ уточни, че към профилираните полицейски интервенции ще бъдат включени и сили на дирекция Жандармерия. Те ще наблюдават както за сигурността на придвижването, по този начин и за спазването на противоепидемичните ограничения, по този начин и за запазване на публичния ред. Главният контрольор подсети, че противоепидемичните ограничения, които са въведени са за всички и в случай че получат сигнал за скупчване, сътрудниците, които се озоват на място ще сформират съответните актове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР