Приключи летният проект на Сдружение Диалог 2017“ и Образователен център

...
Приключи летният проект на Сдружение Диалог 2017“ и Образователен център
Коментари Харесай

Проект за физическо и психическо здраве образова русенски деца

Приключи летният план на Сдружение „ Диалог 2017 “ и Образователен център „ Диалог “, финансиран по стратегия „ Знание и напредък “, реализирана от Фондация „ Русе-град на свободния дух “, с поддръжката на Фондация „ Еконт “.

В интервала от 15 до 18 юли се организираха следните модули: През първия ден ментори показаха концепцията на комикса „ Как да бъда крепък “. Запознаха децата с персоналния си път към фитнеса и здравословното хранене. Направиха доста спортни игри и демонстрираха, че да си крепък, значи с разум да подхождаш към всичко, в това число и към спорта.
На втория ден фитнесът на ул. „ Славянска “ одобри децата. Те се срещнаха с другите уреди благодарение на треньори. На третия ден доктор Даяна Кръстева с асистента си – студента по дентална медицина Камелия Кръстева, приготвиха учебен и увлекателен семинар за здравето на зъбите, за техниките на разчистване, за здравословните и нездравословните храни. През последния ден детският психолог Теодора Герганова в динамични ролеви игри приключи концепцията какво е да бъдеш крепък, когато си в сложна възраст, когато упованията на родители и учители са високи, когато не си част от групата на известните, когато просто би трябвало да харесаш себе си.

В занимателния план се включиха 40 деца от V до VII клас от Русе. Те работиха с създателите на комикса „ Как да бъда крепък “- Михаил Баленков и Богдан Василев, Павел Начев, както и основателите на „ Диалог “ Цветелина Цветанова, Гергана Кръстева и Даниела Станева. Домакин на заниманията бе Република България „ Любен Каравелов “. Всички участници  получиха книжките „ Как да бъда крепък “ и документи с подписи от менторите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР