Приключи кратката лятна пауза в календара на състезателите в дисциплината

...
Приключи кратката лятна пауза в календара на състезателите в дисциплината
Коментари Харесай

Кюстендил очаква този уикенд Европейския шампионат по СуперМото

Приключи късата лятна пауза в календара на състезателите в дисциплината СуперМото и ето, че тази седмица водачите ще се съберат за „ есенния полусезон “ на картинг писта „ Пауталия “, град Кюстендил. Осоговската планина, откакто предходната седмица беше поле за изява на автомобилистие от националния шампионат по планинско нанагорнище, тази седмица ще бъде център за BMU European SuperMoto Championship, 2-ри и 3-ти кръг и предстоящите състезатели от България, Румъния и Гърция в другите класове на този шампионат.

При най-малките водачи от клас SM65, с доста добре показване в Плевен през юли още веднъж блесна гения на Никола Николаев (ЕКО БМВ МС77 Рейсинг Тийм, КТМ) който този път ще бъде на „ Пауталия “ без своя наставник Мартин Чой. Самият Чой към този момент е във Франция за своето дълго чакано присъединяване в 43-тото издание на „ 24 часа на Льо Ман “, на пистата „ Бугати “. Обратно в клас 65сс, добър дебют този сезон прави и Алексиан Николов (МСК БГ Пауър, КТМ), който е най-малкия участник в шампионата.

След като водачът в класирането за SM85, чехът Ян Улман (Мото перформънс, ТМ) ще отсъства тази седмица от стартовата решетка, не малко български водачи ще се възползват от това. В Плевен, обстановката бе много особена, имайки в поради излелия се пороен дъжд и спряното съревнование две обиколки преди формалното време. Тогава Живко Иванов (Елхово Рейсинг Клуб, КТМ) направи две постоянни втори места и тази седмица на „ Пауталия “ чакаме топ класиране от него. В Плевен също чудесно съревнование направиха и Енис Байрамов (Киппен МХ Рейсинг Тийм, КТМ), Християн Гешев (МСК Севлиево, КТМ), Никола Досев (НСА Моторспорт, КТМ) и новия играч на същия клуб – Христо Сергиев (КТМ).

В кубатурата 250cc (клас S3), Радостин Михайлов (Киппен МХ Рейсинг Тийм, КТМ) означи сполучлив старт в новия си клас и е водач в подреждането, следван на две точки от Хакан Халми (МСК Севлиево 2004, КТМ) и Виктор Нейчев (МСК БГ Пауър, КТМ).

В най-голямата кубатура 450сс и клас OPEN, с две победи в Плевен Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, Хускварна) е решителен водач, само че този път в надпреварите ще вземе присъединяване и Янко Ташев (СМК Ридо Самоков, ТМ), който неведнъж е доказвал своите мотоциклетни качества и познава мощните и слаби страни на Иванов на доста положително равнище. Красен Кънчев (МСК БГ Пауър, КТМ) може обаче да надхитри и двамата любимци, тъй като за разлика от пистата в Плевен, „ Пауталия “ към момента не разполага с асфалтови скокове, а това е единствено в плюс на първенеца от клас SBK1000 за 2016-та година който сполучливо се профилира в дисциплината СуперМото през последните два сезона. На „ Долна Митрополия “ се развихри още един доста добър дуел сред Димитър Тотев (МСК БГ Пауър, КТМ) и Драгомир Добрев (МК Боляри, КТМ), който приключи с победа на Тотев, само че Добрев видя, че в своя първи цялостен сезон в дисциплината може да се бори за подиума и това в допълнение ще го стимулира в оставащите надпревари от сезона. Янко Николов (МСК БГ Пауър, Хускварна) и Владислав Димитров (Тийм Гис, КТМ) към момента търсят опция за пробив в топ пет, само че Веселин Иванов (МСК Плевен, Хонда), който в Плевен трябваше да се бори и с лятно неразположение има да наваксва в точките и Кюстендил е неговия късмет. Дъждът на „ Долна Митрополия “ през юли, който изненада безусловно всички, остави леко неподготвени от страна на гуми Людмил Александров (М6 Ямаха Рейсинг Тийм, Ямаха), Бисер Асенов (НСА Моторспорт, Кавазаки) и Мирослав Кючуков (МК Боляри) като и тримата могат да подобрят представянето си на „ Пауталия “ тази седмица.

Програмата за Grand Prix Bulgaria - BMU European SuperMoto Championship е общоприета за надпреварите в Кюстендил, а точно – тренировки и по два старта за клас в Събота, а в неделя след формалното разкриване на надпреварата (10:30) – по още два манша за всички.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР