Приключи изборният ден зад граница във втория тур на изборите

...
Приключи изборният ден зад граница във втория тур на изборите
Коментари Харесай

Само в 4 секции зад граница българите са гласували с разпечатани на място бюлетини

Приключи изборният ден зад граница във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, откакто в 6 часа тази заран българско време поради часовата разлика най-късно затвориха секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър.

Министерство на външните работи постави всички старания и сътвори организация, тъй че вотът зад граница да премине без компликации, а сънародниците ни в чужбина да упражнят гладко конституционното си право си на глас. По информация на дипломатическите и консулските ни представителства всички изборни секции по света към този момент сполучливо са завършили работа и предали своите бумаги.

В Съединени американски щати бяха разкрити 55 секции, а в Канада – 16, от общо 749 секции в 68 страни. Сънародниците ни имаха опция да гласоподават от Западното крайбрежие на Съединени американски щати и Канада до Осака в Япония и Сингапур, от Тромсьо на север в Норвегия, до Република Южна Африка. Най-голям брой изборни секции бяха разкрити в Европа.

Благодарение на положителното съдействие с логистичните ни сътрудници от DHL бюлетините и машините бяха доставени в точния момент до 745 секции. Поради късите периоди, далечните дистанции и компликациите, свързани с пандемията, единствено в 4 секции: 2 в Австралия, 1 в Нова Зеландия и 1 в Съединени американски щати в секцията в Сейнт Луис бюлетините бяха разпечатани на място по специфичен пример, изпратен от ЦИК.

Всички 336 машини бяха доставени в точния момент в 208 секции с машинно гласоподаване по въздушен път до далечните дестинации и със личен превоз до околните до България страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР