Приключи изборният ден зад граница. Последни затвориха секциите в американските

...
Приключи изборният ден зад граница. Последни затвориха секциите в американските
Коментари Харесай

Вотът зад граница: Костадинов печели в Москва, ПП в Чикаго

Приключи изборният ден зад граница. Последни затвориха секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър поради часовата разлика.
Прочетете още
Гласуването там завърши в 6:00 часа българско време в понеделник, 3 октомври 2022 година

" Възраждане " печели вота в съветската столица Москва. 

Гласували са 228 души, а 120 са за партията на Костадин Костадинов. 

В Русия има три изборни секции – в посолството ни в Москва и в консулските служби в Санкт Петербург и Екатеринбург. Вотът протича умерено. Гласува се с хартиена бюлетина.

“Продължаваме смяната ” е първата политическа мощ съгласно вота на българите в Чикаго. Втора е проруската партия “Възраждане ”.

Това демонстрират данните на протоколите и машините за гласоподаване в секциите в Чикаго. Числата към момента идват и резултатите не са финални, предаде bg-voice.

В Чикаго са дали своят вот общо 2406 души в седем от 8-те секции. Все още нямаме данните от секцията в Хиндсдейл. “Продължаваме смяната ” събират 1004 от гласовете или 41.73%.

За “Възраждане ” са дали своят вот 505 души, което 20.99%. Проруската партия на Костадин Костадинов усилва двойно гласовете си от изборите през октомври м.г. когато за тях бюлетина пуснаха 9.87% от сънародниците ни в Чикаго.

Под 60 000 са гласувалите на парламентарните избори в Турция. Това оповестява БНР, базирайки се на неокончателните данни за изборната интензивност.

В южната ни съседка този път имаше рекорден брой секции - 166.

16 192 души са упражнили правото си на глас във всички 51 секции в Истанбул и района. Само за Истанбул броят на гласувалите е 11 388. За съпоставяне, на предходният избор през ноември 2021 година броят им беше близо 28 000 души.

В Измир, където тази година също имаше повече секции - своят глас са дали над 8 000 души.

Всички секции в Истанбул и района завършиха без удължение на изборния ден.

Очаква се подаването на изборните резултати до ЦИК да не отнеме дълго време, изключително в секциите с машинно гласоподаване, които са 2/3 от всички 166 в Турция.

При 91.13% обработени протоколи в ЦИК за вота отвън страната 7 партии влизат в Народното събрание. Разпределението на гласовете към 6:00 часа на 3 октомври е следното:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР