Приключи и третото класиране за прием след 7-ми клас в

...
Приключи и третото класиране за прием след 7-ми клас в
Коментари Харесай

Близо хиляда са свободните места в софийските гимназии след третото класиране

Приключи и третото класиране за банкет след 7-ми клас в софийските гимназии. Останаха свободни 967 места, разгласи шефът на Регионалното ръководство на образованието в София Ваня Кастрева, представени от stolica.bg.
Записаните възпитаници все още са 8000. Неприетите деца след трето класиране са 215. В период от 3 август до 5 септември те могат да подадат документи за в допълнение четвърто класиране. Документите, които се изискват за класиране в професионална или спортна гимназия, са оригинал на свидетелството за приключен 7-ми клас, служебна записка с всички оценки, както и здравно удостоверение.
След привършване на третия стадий от класиранията 102 от общо 385 паралелки са запълнили местата си. В Националната природо-математическа гимназия " Академик Любомир Чакалов " са останали 3 места. В Първа британска езикова гимназия има 2 квоти за младежи. Втора британска езикова гимназия " Томас Джефърсън " разполага с 2 квоти за младежи. В Националната търговско-банкова гимназия разполагаем са 2 места за младежи и 3 за девойки. Закритите паралелки са 9 – 5 професионални и 4 профилирани. От тях 39 възпитаници са преразпределени в такива, в които има свободни места и са в сходство с бала, с който могат да аплайват.
Прогнозата е, че общият брой на признатите деца може да нарасне до 8500, оповестява Кастрева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР