Приключи гласуването на вота на доверие на британския премиер Тереза

...
Приключи гласуването на вота на доверие на британския премиер Тереза
Коментари Харесай

Гласуването приключи: Тереза Мей има подкрепата на мнозинството

Приключи гласуването на вота на доверие на английския министър председател Тереза Мей в Камарата на общините, заяви телевизия „ Скай Нюз “.
В тайното гласоподаване трябваше да вземат участие 317 депутати консерватори. Тереза Мей се нуждае от поддръжката на минимум 159 депутати, в случай че желае да резервира постовете си на водач на партията и премиера на страната.
Малко преди края на гласуването Ройтерс популяризира информацията, че 198 депутати са подкрепили Мей. Официалните резултатите от гласуването ще бъдат оповестени в 21.00 часа локално време, напомня БГНЕС.
При утвърждение Мей ще бъде предпазена от наново искане на избор на съмнение в границите на една година. При различен излаз ще се проведат избори за нов водач на партията и надлежно той ще оглави държавното управление.
Преди гласуването министър-председателят се обърна с тирада към своите съпартийци. Заседанието беше закрито за пресата. Според информацията на Би Би Си и „ Скай Нюз “ тя е уверила, че няма да издига своята кандидатура за идващите избори, които би трябвало да се проведат през 2022 година, в подмяна на поддръжка на днешното гласоподаване. Мей също по този начин е декларирала, че изборите на нов водач на партията ще са от изгода само за опозицията и не дават отговор на националните ползи. Тя е подчертала, че главната й задача сега е да обезпечи Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР