Приключи гласуването на предсрочните президентски и парламентарни избори в Турция,

...
Приключи гласуването на предсрочните президентски и парламентарни избори в Турция,
Коментари Харесай

Приключи гласуването на предсрочните избори в Турция

Приключи гласуването на предварителните президентски и парламентарни избори в Турция, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. 

Избирателните секции бяха затворени в 17.00 часа.

Турският министър на правораздаването Абдулхамит Гюл и президентът Реджеп Тайип Ердоган обявиха, че по време на изборите в страната не е имало съществени нарушавания, осведоми ТАСС.

Депутатът от главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Ерен Ердем обаче заяви в Туитър, че бюлетините в към 100 урни са били приети за невалидни. " Приятели, признахме за недействителни бюлетините в към 100 урни поради нарушавания. Без суматоха, всичко ще бъде наред ", написа политикът.

Турският в. " Сабах " заяви, че силите за сигурност са задържали четирима души в Югоизточна Турция, обвинени във подправяне на резултатите от гласуването на изборите.

Заподозрените са били задържани в една от изборните секции в град Суруч, окръг Шанлъурфа.

Днес бяха задържани и десетима чужденци от Франция, Германия и Италия, които се счита, че може да са се намесили в процеса на гласоподаване. Задържаните са се показали за наблюдаващи от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР