Приключи дейността си 47-мото Народно събрание и заедно с него

...
Приключи дейността си 47-мото Народно събрание и заедно с него
Коментари Харесай

Движение Ляв Поглед: Да спрем с комедиантите в политическия живот! Нужен ни е здрав разум!

Приключи активността си 47-мото Народно заседание и дружно с него в историята си отива 99-ото държавно управление на България. Облекчението от края на този антиутопичен план се бори с паниката от положението, в което ръководещите оставят след себе си страната – както във вътрешен, по този начин и в интернационален проект.

Каква е равносметката?

47-мото Народно заседание несъмнено ще остане в историята като събранието с най-ниска политическа представителност. Ниската изборна интензивност не съумя да даде на политическите партии онази легитимност, която те неправилно си приписваха през целия безразсъден живот на този парламент. Причините за неналичието на интерес към политическите играчи са от дълго време изяснени. Няма по какъв начин политическа система, в която липсва диалог за идеология и политика, а има единствено неистина, лакомия, двуличие, несръчност, пренебрежителност и непокрито самочувствие, да е привлекателна за хората.

И до момента в който в 47-мото Народно заседание ползите на българските жители останаха на практика непредставени, то не по този начин стоеше въпросът с ползите на други страни. Ясно отражение на „ трансатлантическите полезности “ беше държавното управление, което този парламент роди и нелепата му политика. Презокеански държавни управления сложиха цели пред незадоволително законните национални представителства, а те драговолно се заеха със задачата да ги осъществят с цената на всичко. Ето по какъв начин в България се оформи един перверзен политически феномен, в който, гласувайки за официално регистрирани у нас партии, българският гласоподавател получава посланичество на ползите на непознати страни, ерго – нашият гласоподавател гласоподава, с цел да са предпазени ползите на жителите на набедените ни за сътрудници трансатлантически страни. Подобно трансатлантическо партньорство е повече „ транс “ в сравнение с „ атлантическо “. Това не е партньорство, а неоколониална взаимозависимост. То не е в полза на България и следва да се приключи в този уродлив тип, в който ни се постанова.

Това Народно заседание формализира края на всевъзможни илюзии, че Българска социалистическа партия е лява партия, както и че Българска социалистическа партия към този момент може да се дефинира като партия изобщо. Една от най-старите партии в Европа, минала през исторически моменти на компликации и напредък, през днешния ден е безпределно незначителна свита от комплицирани хора, обединени не към концепция, а към персона. Коалицията с десни партии не беше в интерес нито на българите, нито на страната. Тази коалиция беше конструирана, с цел да обслужи непознати за България ползи, около което, несъмнено, беше дадена опция на изпълнителите да получат компенсация за политическото си декадентство. Няма опрощение за сходно деяние от страна на партия, за която гласоподават леви хора. Оттук насетне може да се каже, че в България няма огромна лява партия. Маргинализирането на Българска социалистическа партия ще даде независимост на достоверни леви планове да показват своите визии и да потърсят поддръжка от хората.

47-мото Народно заседание съумя да одобри едвам 4 закона (от които – 3 бюджетни закона), 42 закона за изменение и допълнение на съществуващи закони и 23 ратификации на интернационалните контракти и съглашения. Нека кажем още веднъж: за осем месеца беше признат един единствен напълно нов закон, и то – несъмнено от особена значимост – за покритите облигации. За тези, които се чудят какво е това, ще кажем, че това е закон, който контролира част от активността на банките по издаване на покрити облигации, и в този смисъл обслужва на първо място техния интерес. Но никой не направи нищо съответно за живота на хората, не остана време за това в този парламент или просто не беше значимо на фона на големия интерес от експорт на оръжие и импорт на газ.

За сметка на това, 47-мото Народно заседание под диктовката на американски и украински посланици одобри декларация за оказване на военна помощ на Украйна. Знае се, че и преди тази декларация България към този момент изнасяше интензивно оръжие с последна цел – Украйна. Но с тази декларация 47-мото Народно заседание с подготвеност даде легитимност на дейностите на министрите, които на практика въвлякоха България като страна във въоръжен спор, без нищо да постанова сходни дейности. Странно е, че сякаш левите народни представители от Българска социалистическа партия не се опълчиха на този ход – нито в Народното събрание, нито с дейностите си като министри, директно контролиращи износа на оръжие.

Отново под диктовката на непознати посланици и невиждан напън от сякаш сътрудниците ни в Европейския съюз и Съединени американски щати, 47-мото Народно заседание беше насила да одобри предлагането за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз на Република Северна Македония. Темата е комплицирана и мъчителна, аргументите за нея се коренят във времето обратно. Но в историята ще остане както националното изменничество, по този начин и безгръбначността на политическото посланичество на България.

На фона на хаоса и липса на посока в активността на Народното събрание държавното управление съумя да спре осъществяването на контракта с Газпром за доставка на газ и да изгони от България над 70 чиновници в съветското посолство. Реципрочност, споделят, било. Да, само че очевидно законите на математиката и реципрочността работят на едно място в София, само че на друго не се ползват по същия метод. Защо никой не повдигна този явен въпрос?!

Всичко това беше допустимо, тъй като по тези извънредно значими за България (и Америка) въпроси в Народното събрание и държавното управление на практика нямаше съпротива. Нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия се опълчиха на тези дейности. Така може да се заключи, че в 47-мото Народно заседание несъмнено имаше партии, които се конкурират за място в сърцето на стопанката от ул. Козяк, само че нямаше партии, които да се погрижат за интереса на хората. Това направи доста по-лесно да се прокарат решения, които обслужват американски ползи и доста по-трудно да се чуе гласа в отбрана на националния интерес.

Последиците от това всички усещат всеки ден – газ, топло, гориво, храни, инфлация – всичко нараства ежеседмично. Очаква се сложна, гладна и безработна зима. Очаква се зима на обществено неодобрение и обективен яд към тези, които доведоха България в тази рецесия със самодоволна надменност. В 47-мото Народно заседание и 99-ото държавно управление всеки носи своята отговорност за това. Тук няма почтени и никой не има вяра на историите за неразбралите. Всички тези, които ни лъгаха през последните години и по-специално – през последната година – през днешния ден са призовани да понесат своята политическа и/или наказателна отговорност. Това държание, което следим през днешния ден при отиващите си ръководещи, античните гърци са наричали с една единствена дума – „ хюбрис “ – надменност и пренебрежителност, липса на връзка с действителността, надценяване на личното състояние и засегнатост към боговете [(т.е. избирателите)], което води до следващо наказване и проваляне.

Историята сочи, че здравият разсъдък постоянно побеждава. Затова и одиозните герои на 47-мото Народно заседание и 99-ото държавно управление към този момент са история. Ще ни липсва ненапълно ежедневната доза нелепост, която ни разсмиваше от тв приемника всяка вечер. Но в действителност се надяваме групата комедианти да се концентрира върху артистичната си активност и да се занимава по-малко с политика. Защото историята също по този начин сочи, че, когато комик получи власт, рано или късно огромният губещ са елементарните хора.

* Позиция на Движение " Ляв Поглед " за активността на 47-мото Народно заседание

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР