Приключи делото на втора инстанция срещу акушерката Емилия Ковачева, която

...
Приключи делото на втора инстанция срещу акушерката Емилия Ковачева, която
Коментари Харесай

Акушерката Емилия Ковачева очаква присъда на втора инстанция

Приключи делото на втора инстанция против акушерката Емилия Ковачева, която е подсъдима за опит за ликвидиране на новородено. Апелативните магистрати изслушаха финалните пледоарии на прокуратурата и отбраната и оповестиха, че ще се произнесат с решение в период като целесъобразният е 2 месеца. На първа инстанция в Софийския градски съд тя беше наказана на 18 години затвор.

През декември 2015 година Емилия Ковачева беше упрекната, че в нощта на 17 против 18 април в неонатологичното поделение на болница " Софиямед " в стая за интензивно лекуване и специфични грижи за новородени, направила опит съзнателно да убие Никол.

Час и половина тя е била с юмруци и е душила 3-дневното тогава бебе, като му е нанесла най-малко 39 удара. Детето имаше голям брой контузии, в това число счупена черепна кост и единствено съответната лекарска интервенция след това предотвратила гибелта.

По-късно се разбра, че дейностите на Ковачева са били записани и на камери, като записите бяха употребявани по делото. То обаче продължи близо 2 години на първа инстанция поради непрекъснати възражения на отбраната на подсъдимата и множеството експертизи.

Днес момиченцето е на 4 година, посещава детска градина, само че страда от епилепсия.

Бащата на детето Румен Димитров сподели, че е гневен на съда, защото акушерката към момента няма влезнала в действие присъда. " Няма по какъв начин да ѝ простя, за това, което тя направи с Никол. Надявам се тя да се оправи с времето ", сподели пред апелативният съд Румен Димитров.

Майката Станислава изясни, че присъдата няма значение, тъй като не може да върне времето обратно.

Бащата сподели, че основен очевидец е бил разпитан чак на втора инстанция, а не на първа, което е пропуск на прокуратурата.

Адвокатът на акушерката Жанет Желязкова съобщи, че чака обвиняването да бъде променено. " Считам че присъдата ще бъде редуцирана. Вече зависи от съда. Тук може да се приказва за една телесна щета, а не опит за съзнателно ликвидиране ", счита бранителят. Адвокат Желязкова уточни, че в правосъдната зала Ковачева е изразила страдание за случилото се.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР