Приключена е процедурата по отнемане на достъпа и пропуските на

...
Приключена е процедурата по отнемане на достъпа и пропуските на
Коментари Харесай

Държавата е иззела принудително сгради на Капитан Андреево

Приключена е процедурата по лишаване на достъпа и пропуските на лицата свързани със постройките на граничния пункт, които са предмет на заповедта на регионалния шеф за изземване. Това заяви пред публицисти служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който посети граничния пункт " Капитан Андреево ". Вмомента регионалният шеф упражнява пълномощията си. 

Демерджиев акцентира, че опозиция от позиция на физически дейности все още няма. " Убедих се, че моите чиновници са осъществили пълномощията си. Държавата откри надзор върху тези пространства, през днешния ден е лишен достъпът на чиновници. Лаборатория ще бъде построена и в " Лесово ", а на " Капитан Андреево " ще бъде интензивен потенциалът на лабораторията.

" Трябва да осигурим благонадежден фитосанитарен надзор и бързо да бъдат обработвани товарите. Всички проби ги взима страната. Изгражда се трета лаборатория, с цел да не вървят пробите в София ", посочи министърът.

Относно другия проблем по границите ни - трафика на мигранти, вицепремиерът по публичен ред и сигурност сподели: " Всеки проникнал в България мигрант, всеки каналджия ще бъде преследван, залавян и изправен пред правораздаването. Очакваме ефикасни резултатни дейности от страна на другите правоохранителни органи. Всички, които правят някакъв жанр незаконна активност, се пренасочиха и към трафика на хора - наказванията са доста ниски, приходите са извънредно високи, всеки престъпен контингент се насочи натам като паралелна активност ". 

 Снимка: БТА

" България ще бъде една от страните, която първа и най-вече ще бъде подкрепена за справяне с мигрантския напън, заяви още Демерджиев. Имаме утвърдени 141 милиона евро, които сега се влагат. Следващите месеци би трябвало това нещо да се материализира на терен. Обследвана е границата, имаме механически оферти, " Гранична полиция " е избрала най-хубавите решения. Предпочитаме да ни се доставят в натура механически средства. Ако Комисията не може да ги обезпечи бързо, тогава ще преминем към финансиране и поръчки, които ще вървят по линията на националната сигурност, по ускорени процедури - приказваме за камери, за термосензори, за наблюдаване по въздуха с безпилотни летателни апарати, за коли и за един транспортен съд ", сподели още вътрешният министър. 

Демерджиев дефинира като спекулации информацията за закриване на полицейския сектор в Лесово. " Няма да се закриват структури на Министерство на вътрешните работи, в противен случай. Имаме свободен щат в границите на министерството, който ще бъде ориентиран да укрепи дирекциите с униформени служители на реда. Няма да понижава броят на чиновниците. 700-800 са в запас, които ще бъдат разпределени към регионалните дирекции, с цел да подобрят обстановката ", безапелационен беше вътрешният министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР