Приказните герои на Екопак България“ възпитават у най-малките ежедневно отговорно

...
Приказните герои на Екопак България“ възпитават у най-малките ежедневно отговорно
Коментари Харесай

В Радиното училище в Сопот деца се учиха да събират отпадъците разделно

Приказните герои на „ Екопак България “ възпитават у най-малките всекидневно отговорно отношение към природата
Театралната зала на Радиното учебно заведение в Сопот се оказа тясна за всички деца, искащи да видят занимателното просветително куклено шоу “Приказки за юначета с празни тумбачета ”, проведено от „ Екопак България “ и община Сопот.
Вече пета година „ Театър на приказката – София “ гостува на българските деца в разнообразни елементи на страната по самодейността на „ Екопак България “ „ Нахрани ме, хапвам разделно “. Над 9100 деца в страната към този момент са разпространители на концепцията за разделно събиране на боклуци от опаковки.
В спектакъла, посредством налични за децата средства – музика, танци и игри, се слага казусът за отговорността на всеки гражданин на Земята към бъдещето на планетата. Според уредниците от „ Екопак България “ най-естествено е зеленото мислене да се оформи у най-малките, а те по извънредно ефикасен метод го предават на възрастните. Децата, които са се срещнали към този момент с приятелите от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, знаят, че разделното събиране на отпадъците е належащо, с цел да могат те да бъдат рециклирани
По време на кукленото шоу децата се научават кой боклук в кой пъстър резервоар се изхвърля като вземат участие в съревнование по сполучливо делене на опаковки. Всички деца получават комикс брошура за оцветяване и магнити с персонажите от пиесата.
„ Беше ужасно прекарване! Децата се веселиха с героите от кукления спектакъл и им беше занимателно. Шоуто е доста автентично, ще ви чакаме още веднъж! “, разяснява след представлението Мария Кулова от ДГ „ Приказен свят “.
Проектът се реализира в партньорство с общините, с които „ Екопак България “ има контракт за ръководство на отпадъците.


Тази година „ Екопак България “ АД, най-голямата организация за оползотворяване на боклуци от опаковки в страната, отбелязва своята 15-та годишнина.
Една от сферите, в които компанията влага целеустремено през интервала на съществуването си, е информираността на популацията по повод изгодите от разделното събиране на боклуци от опаковка и преработването им. В осъществяване на тази задача се осъществят редица просветителни начинания, чиято цел е да научат децата да събират разделно и да се грижат за природата.
„ Екопак България “ обслужва население от 2,572 млн. души в 88 общини, в които са ситуирани 15 763 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи съоръжения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР