Приказки от изгубения град ще ни разказват пианистката Мария Мартинова

...
Приказки от изгубения град ще ни разказват пианистката Мария Мартинова
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Георги Христов се завръща на голямата сцена

„ Приказки от изгубения град ” ще ни описват пианистката Мария Мартинова и актрисата Теодора Духовникова в Градската художествена изложба - Варна. В Дома на киното феновете ще видят най-новия филм на Тери Гилиъм - „ Човекът, който умъртви Дон Кихот ”. ”Косвени вреди ” на режисьорката Максима Боева може да гледате довечера в Театър Азарян. Георги Христов се завръща на огромната сцена след петгодишна пауза с концерт в зала 1 на НДК.

„ Приказки от изгубения град ” ще ни описват пианистката Мария Мартинова и актрисата Теодора Духовникова. Спектакълът в Градската художествена изложба - Варна е част от Европейския музикален фестивал. С музикално-словесната приказка ще ни срещне с емблематичните Дебюси и Равел, Верлен и Бодлер.

Завиждам на феновете на „ Европейско кино за учащи ”. Тази вечер в Дома на киното ще видят най-новия филм на Тери Гилиъм - „ Човекът, който умъртви Дон Кихот ”.

Майсторът на ексцентричната постановка приготвя този план в продължение на десетилетия и след няколко смени на актьорския екип попада на Адам Драйвър и отдавнашния си другар Джонатан Прайс. Но времето си заслужава с фантасмагорично пост-модерната екранна история. Може ли Дон Кихот да се избави в лудостта си, без да бъде жертван на гибел? И дали любовта ще покори света?

Истории на дами, които не са директни участници във войната, само че стават косвени жертви и са принудени да споделят виновността на общността, към която принадлежат. ”Косвени вреди ” на режисьорката Максима Боева може да видите довечера в Театър Азарян - сцена Backstage. Представлението е част от 10-то юбилейно издание на „ Панаир на младите ”.

Георги Христов се завръща на огромната сцена след петгодишна пауза. Утре вечер в зала 1 на НДК ще показа авторския си концерт „ Моят път ”

В концерт-спектакъла " Моят път " се включват симфоничният оркестър на Варненската опера, под диригентството на маестро Ганчо Ганчев и група „ Черно и бяло ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР