Приказки и музика ще се преплетат в поредния концерт от

...
Приказки и музика ще се преплетат в поредния концерт от
Коментари Харесай

Музикални приказки от 1001 нощ

Приказки и музика ще се преплетат в следващия концерт от музикалната стратегия за деца " Фортисимо Фамилия ", оповестяват уредниците.

На 14 април в 11.30 ч. зала " България " приказките от " Хиляда и една нощ " ще оживеят посредством симфоничната сюита " Шехерезада " на съветския композитор Николай Римски- Корсаков. Изпълнението ще е на Софийската филхармония под диригентската палка на Мартин Пантелеев.

Актьорите Мая Бежанска и Иван Юруков ще преведат гостите на концерта през вълнуващите истории на умелата разказвачка и и ще прибавят забавни обстоятелства от живота на Николай Римски- Корсаков, който е и диригентът, застанал зад пулта при първото осъществяване на сюитата на на 22 октомври 1888 година в Санкт Петербург

По традиция " Детски Дневник " и уредниците на концерта дават опция на читателите да завоюват фамилен билет за концерта (до четирима души) и да се насладят на представлението гратис.

Вижте видеото с въпроса на артиста Иван Юруков, дайте правилен отговор в анкетата по-надолу в публикацията и може да бъдете късметлията, който жребият ще уточни.

За да участвате в конкуренцията, би трябвало да сте регистриран консуматор в id.capital.bg. Обърнете внимание, че уеб сайтът на " Дневник " разрешава да гласоподават и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, само че жребият по-късно ще бъде изтеглен единствено сред тези, които са дали своят вот през потребителски профил.

Анкета > Кое от изброените не е име на част от симфоничната сюита "Шехерезада " на Николай Римски-Корсаков? Гласуване
/ Резултати

Анкетата ще бъде дейна до 23.59 ч. на 10 април (сряда) , а на идващия ден ще бъде разгласен печелившият.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Музика с "Фортисимо " (29)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР