Приказката за неволята във венецуелски вариант. Тежката икономическа криза, в

...
Приказката за неволята във венецуелски вариант. Тежката икономическа криза, в
Коментари Харесай

Зелена светлина: Автомобилни части от пластмасови отпадъци

Приказката за неволята във венецуелски вид. Тежката икономическа рецесия, в която изпадна страната, изправи предприемчивите пред не малко провокации.


Понякога решенията са непредвидени и идват от неподозирани места. От викането на неволята, се родил и сполучливият план за произвеждане на автомобилни елементи от пластмасови боклуци.
Джон Нейзир, съучастник в компания за произвеждане на части: Икономическата рецесия унищожи изцяло производството в страната. Вече няма институции, които да поддържат сходни хрумвания.
Наложило се хората да си оказват помощ сами. А и сами да почистят част от отпадъка и да му намерят приложение. За двама млади венецуелци сметището се оказало златна мина. Там те събират пластмасовите боклуци - най-вече принтери и остарели компютри. Претопяват ги, а след това идва ред на авангардните технологии. В приложимост влиза 3D принтер, който създава автомобилни елементи.
Алберман Домингес, съучастник в компания за произвеждане на части: Това е един тип кръгова стопанска система. Използаме употрябвани елементи от други производства. Рециклираме ги, а по-късно създаваме нови предмети.
Процесът е муден. На ден те съумяват да преработят пластмаса за към един кг чист материал, който да да бъде употребен в 3D принтера. Но това не ги отчайва.
Алберман Домингес, съучастник в компания за произвеждане на части: Най-странното е, че без значение от икономическата рецесия, ние получаваме доста поддръжка. Хората споделят, че ни оказват помощ, тъй като виждат вяра в нас, в нашия план. Да, срещнахме, доста компликации. Имаше доста трудности, само че постоянно получавахме и поддръжка.
Двамата венецуелци към този момент имат контракт с 13 компании, които ги доставят с модифицирана пластмаса. Ресурс имат задоволително. Процесът на събиране на боклук е интензивен и от още един контракт, подписан с компания за преработване. Решение, родено от неналичието на импорт и предложение на части. Но и опция за развиване на кръгообразен бизнес от нов, резистентен вид.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР