Приказката на Стефанос Циципас на Откритото първенство на Австралия по

...
Приказката на Стефанос Циципас на Откритото първенство на Австралия по
Коментари Харесай

20-годишният Циципас е на полуфинал в Австралия

Приказката на Стефанос Циципас на Откритото състезание на Австралия по тенис продължава. В първия четвъртфинал за през днешния ден гъркът победи Роберто Баутиста Агут (Испания) в четири сета - 7:5, 4:6, 6:4, 7:6(2) и е на полуфинал.

Там той ще срещне спечелилия от дуела Рафаел Надал (Испания) - Франсис Тиафо (САЩ), който е по-късно през днешния ден.

На своите 20 години и 168 дни Циципас е най-младият полуфиналист в шампионат от Големия шлем след Новак Джокович, който беше на още по-крехка възраст на US Open през 2007 година

В предходната фаза един от състезателите, считани за новите звезди на тениса, в профил Роджър Федерер (Швейцария). Днес той още веднъж даде единствено един сет - този път на съперник, оставил зад себе си запаметяващи се изяви в Мелбърн. И двамата са декларирали присъединяване за " София оупън " идния масец.

Смелата, нападателна и разнообразна игра на Циципас още веднъж даде резултат. Баутиста Агут мина пред три 5-сетови борби, което през днешния ден оказа въздействие в жегата. Испанецът сподели признаци на отмалялост.

" Наистина е съвсем като приказка. Изживявам фантазията си, изживявам това, за което работих настойчиво, с цел да стигна дотук ", съобщи Стефанос, майката на който е рускиня, а и двамата му родители са играли тенис на високо равнище.

Никога до момента гръцки тенисист не е достигал толкоз напред в шампионат от Шлема. В Австралия той усъвършенства достижение на Анди Родик (САЩ), който през 2003 година беше най-младият полуфиналист в конкуренцията на 21 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР