Приказката на футболните национали на Хърватия, които си извоюваха статут

...
Приказката на футболните национали на Хърватия, които си извоюваха статут
Коментари Харесай

Китайци крадат треньора на Хърватия

Приказката на футболните национали на Хърватия, които си извоюваха статут на герои вкъщи макар загубата с 2:4 от Франция във финала на международното в Русия е напът да бъде помрачена от новината, че храбрите „ ватрени” май остават без селекционер.

Треньорът Златко Далич е получил умопомрачително предложение за 5 млн. евро годишно от китайски клуб. Той има контракт да води тима на „ шахматистите” още две години, а от локалната федерация разискват да усилят фрапантно заплатата му.

Според президента на хърватската футболна централа – легендата Давор Шукер, възнаграждението на 51-годишния експерт ще нарасне до 1 млн. евро годишно, стига да се съгласи да остане на поста си при новите условия.
Златко Далич: На край такива дузпи не се дават Треньорът на Хърватия недоволства, въпреки всичко поздрави Франция за купата
В момента индивидът, извел Хърватия до историческото второ място на планетата се подписва под скромните 200 000 евро на всеки 12 месеца. Това пък го подрежда на опашката в света на футбола при националните селекционери.

Едноличен водач в класацията е треньорът на Германия, която капитулира още в груповата фаза на Мондиала – Йоаким Льов (3,85 млн. евро), следван от извелия Франция до международната купа и като капитан (1998 г.), и като треньор (2018) Дидие Дешан (3,5 млн. евро), Станислав Черчесов, който накара цяла Русия да мечтае, класирайки Сборная на ¼-финал (2,5 млн. евро) и Гарет Саутгейт, който възкреси Англия и отпред с него „ Трите лъва” играха за първи път от 28 години насам ½-финал на международно състезание (2,5 млн. евро).

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР