Приказката на 15-годишната Кори Гоф на Уимбълдън приключи. Поне засега.

...
Приказката на 15-годишната Кори Гоф на Уимбълдън приключи. Поне засега.
Коментари Харесай

Халеп сложи край на приказката на 15-годишната сензация

Приказката на 15-годишната Кори Гоф на " Уимбълдън " завърши. Поне към този момент. Американката загуби с 3:6, 3:6 от Симона Халеп в мач от осминафиналите на Откритото състезание на Англия по тенис.

Коко позволи доста непредизвикани неточности, до момента в който някогашната номер 1 при дамите игра солидно от главната линия. Така Халеп се класира за четвъртфиналите на " Уимбълдън " за четвърти път, а в идващия си мач ще се изправи против китайката Шуай Джън.
Коко, която им скри топката Вундеркинд с тенис ракета в ръка. Коя е сензацията на тазгодишното издание на "Уимбълдън "?
Подвигът на Гоф ще се помни дълго. Тя започва от квалификациите и реализира шест поредни победи, в това число и против Винъс Уилямс, Магдалена Рибарикова и Полона Херцог.

Снимка: Reuters

Халеп стартира мача безапелационно и проби още в първия гейм, само че по-късно разреши на американката да го върне. Тя даже стигна до две точки за пробив в четвъртия гейм, само че не се възползва от тях. Форхендът на 15-годишната Гоф пък не беше на нормалното равнище и тя позволи доста неточности, до момента в който се опитваше да връща топката с доста топ спин. Това разреши на румънката да направи нов брейк и след това да завоюва първия сет с 6:3.

Добрата серия на Халеп продължи след почивката и тя бързо поведе с 2:0. Напрежението си сподели думата и американката направи няколко непредизвикани неточности, които доведоха до нов пробив в интерес на международната номер 7.

Снимка: Reuters

Румънката затвърди брейка и стигна до два следващи мачбола при 5:2 след няколко неточности на Гоф. Американката се измъкна от комплицираната обстановка и остана в мача, само че Халеп постави завършек на разногласието на собствен сервис след 6:3.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР