Приказен музикален спектакъл за мездренчани поднесоха Илона Иванова и приятели

...
Приказен музикален спектакъл за мездренчани поднесоха Илона Иванова и приятели
Коментари Харесай

Музикална приказка изнесоха в Мездра

Приказен музикален театър за мездренчани сервираха Илона Иванова и другари – млади български актьори и диригенти. Мюзикълът „ А в този момент на къде… Младите в музиката “ беше показан с оркестъра на Врачанската симфониета. Запомнящата се със своето великолепие и хубост концертна изява е по концепция и план на младата изпълнителка Илона Иванова, ученик на мездренската музикална школа, актьор от Националния музикален спектакъл „ Стефан Македонски “.
Представеният актуален български мюзикъл включва фрагменти от 6 музикално-сценични творби в разнообразни стилове. Техни композитори са Румен Бояджиев-син, Емелина Горчева, Марио Балтаджиев и Минко Ламбов. На сцената оживяха облици като Малката кибритопродавачка, Малкият принц, Грозното пате, Аладин, които затрогнаха публиката и я направиха съпричастна към общочовешките полезности другарство и добротворчество.
В концерта взеха присъединяване млади български актьори, които се утвърждават като новото потомство в музикално-сценичния род – aртистите от Национален музикален спектакъл „ Стефан Македонски “ Илона Иванова, Денко Проданов, Весела Делчева, Дайaна Иванова, оперната певица Нелиан Николова, цигуларката Петя Ковачева, Виктор Ибришимов, ученик на Кралска Академия – Лондон в жанра мюзикъл и флейтистът Виктор Йорданов, който е Австрийски ученик, сега оркестрант в Русенската държавна опера. Нетипичното в концерт-спектакъла е това, че той беше воден не от един, а от двама млади диригенти – концепция, която разчупва стандартите. На диригентския пулт застанаха Момчил Томов – щатен диригент на Симфониета Враца и Цанислав Петков – камерен оркестър гр. Хасково. В концерта се включиха младите гении от ДВГ „ Детски свят “ и „ Уингс “ – Мездра с ръководители Анета Петкова и Тони Яшова, които в края на спектакъла сервираха цветя на участниците от името на общината.
Проект „ А в този момент накъде… Младите в Музиката “ има за цел:
Да даде опция за изява на модерни създатели и композитори на българска музика, по-специално в жанра на мюзикъла и оперетата, като по този метод ги стимулира за основаване на бъдещи музикални творби.
Да показа на публиката млади български създатели и актьори, за възпитаване на нова аудитория и събуждане на интерес към българското модерно изкуство.
Да способства за разнообразието и обогатяването на културния живот в Северозападна България.
Да събере на една сцена подрастващи, възпитаници и млади български създатели с концепцията да резервира приемствеността сред поколенията в културно отношение.


Поставените цели бяха изпълнени на 100%. Усмивките по лицата на феновете, въодушевеното въодушевление и бурните овации са най-обективния индикатор за това.
Кметът на общината инж. Генади Събков, поздрави артистите и им благодари от сърце: „ Скъпи млади реализатори, с днешния театър вие показахте, че с изключение на красиви, интелигентни и амбициозни сте и можещи, но доста можещи. Специални поздрави за нашата мездренска звезда! Илона, гордеем се с теб! “
Кметът добави, че това е най-хубавия предколеден подарък, който общината сервира на жителите на Мездра.
Видимо разчувствана, Илона Иванова благодари на общината за съдействието за този план, благодари на всички, които имат отношение към нейното професионално израстване, на публиката за наличието и отношението. Накрая напълно непринудено показа изненадата си, че за пръв път от 20 години, салонът е бил затоплен.
Топлината обаче струеше освен от обезпечените от общината отоплителни уреди, само че и от фантастичните и професионални театрални осъществявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР