Приканва посетителите да размишляват върху теми като гостоприемството В проекта

...
Приканва посетителите да размишляват върху теми като гостоприемството В проекта
Коментари Харесай

„Облачната пергола” в Хърватия е огромна 3D-печатна структура

Приканва посетителите да размишляват върху тематики като гостоприемството

В плана на проектант Бруно Юричич са употребявани 300 кг биоразградима пластмаса(снимка: Ян Стойкович)

Една от най-големите и комплицирани триизмерни структури в света е хърватският павилион за 16-то архитектурно биенале във Венеция. Озаглавена „ Облачната пергола ”/Архитектура на гостоприемството, тази солидна, характерна конструкция за хърватския павилион е направена от 300 кг биоразградима пластмаса, завършена посредством 3D щемпел.

Наподобяваща облак, „ облачната пергола ” приканва посетителите да размишляват върху тематиките за гостоприемството, изменението на климата и социалността. Тя е актуален прочит на класическата конструкция на средиземноморската пергола – пространство, в което „ персонално и публично се сливат в едно ”.

Специфичната конструкция се състои от над 100 000 екструдирани детайла (снимка: Ян Стойкович)

Проектът е на архитекта Бруно Юричич в съдействие с Arup, Ai-Build и Алиша Андрашек. Флудната маса се състои от над 100 000 екструдирани детайла.

След венецианското биенале перголата ще потегли на път, защото Arup и екипът по 3D щемпел в Ai-Build са създали лесна методика за сглобяване на структурата и тя може да се разглобява и сглобява неведнъж на разнообразни места.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР