Прииждащи води предизвикаха бедствие в югозападна България. Къщи бяха залети

...
Прииждащи води предизвикаха бедствие в югозападна България. Къщи бяха залети
Коментари Харесай

Метеоролози за бедствието: Още на 8 декември писахме да се обърне внимание на коритата

Прииждащи води провокираха злополучие в югозападна България. Къщи бяха залети край Благоевград. Бедствено е състояние в Неделино, Рудозем и Борино, поради прелели реки.

Метеоролозите от Meteo Balkans споделиха фотоси на естествената буря в село Беласица.

В уеб страницата няколко пъти издадохме предизвестие. Още на 08.12.2021 бяхме писали: „ Поради предстоящите нови превалявания рискът от наводнения ще е висок в региона на Южна и Югоизточна България. Съветваме да се обърне внимание на речните корита и язовирите, намиращи се в Южна България “, пишат те в конкретизиране под поста.

„ През идващите часове преваляванията у нас могат да провокират местни наводнения. Според прогнозите на Европейския център за средносрочна прогноза на времето, в Южна България ще паднат повече от 70-100 л /кв.м. Подобни количества дъжд могат да провокират местни свлачища “, гласи още предизвестието.

Не е ясно какви дейности са подхванали служебните министри по отношение на предизвестията. В очакване на ново държавно управление през новата седмица, на този стадий никой не е дал пояснение и по какъв начин ще бъдат подкрепени хората, чиито домове пострадаха дни преди Коледа. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР