Приходната агенция ще започне проверки на дружества, които търгуват криптовалути.

...
Приходната агенция ще започне проверки на дружества, които търгуват криптовалути.
Коментари Харесай

НАП проверява търговци на криптовалути​

Приходната организация ще стартира инспекции на сдружения, които търгуват криптовалути. Ттранзакциите, свързани с търговия са виртуални валути, са анонимни. Според Национална агенция за приходите има риск от укриване на доходи и неплащане на налози.
Националната организация за приходите /НАП/ ще стартира инспекции на сдружения, които търгуват криптовалути, оповестяват от Национална агенция за приходите.

Целта е да се откри дали компаниите и техните клиенти съблюдават данъчното и осигурително законодателство. Според Национална агенция за приходите, защото транзакциите, свързани с търговия са виртуални валути, са анонимни, има риск от укриване на доходи и неплащане на налози.

От Национална агенция за приходите припомнят, че приходите на физически лица от продажба или подмяна на виртуална валута се заявяват с годишната данъчна декларация и върху тях се дължи налог върху общата годишна данъчна основа (10 процента).

За задачите на данъчното отнасяне, приходите от продажба на валутата се третират като приходи от продажба на финансов актив. Печалбите, които компаниите осъществят от тази активност, също подлежат на облагане по реда на Закона за корпоративното подоходно облагане.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР