Приходната агенция още проверява бившия вътрешен министър Младен МариновНационалната агенция

...
Приходната агенция още проверява бившия вътрешен министър Младен МариновНационалната агенция
Коментари Харесай

НАП изпра Владислав Горанов след дълга ревизия

Приходната организация още ревизира някогашния вътрешен министър Младен Маринов

Националната организация за приходите е завършила данъчната проверката на някогашния финансов министър в държавното управление на ГЕРБВладислав Горанов

Тя е била за интервала от 1 януари 2015 година до 31 декември 2020 година и не е открила отговорности, оповестиха от Национална агенция за приходите, предава.

Все още обаче продължава инспекцията, която стартира преди повече от година, за параленост сред приходи и имущество на някогашния вътрешен министър и народен представител от ГЕРБМладен Маринов

Национална агенция за приходите се засилва против някогашните министри през юни предходната година. Тогава " Сега " заяви, че консултантската компания " Трилема Кансълтинг " ЕООД, която е еднолична благосъстоятелност на Владислав Горанов, е придобила два парцела в блок 11 на бул. " Цариградско шосе ". Първият съставлява офис на банка с повърхност 145 кв. м, който се намира на сутеренен етаж, а вторият е записан като " образователна занималня на две равнища " и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. Видно от информация в имотния указател договорката е подписана на 27 май м.г., а материалният интерес е 752 994 лева Продавачът е компанията " Лазурит 94 " АД.

Не е ясно от кое място Горанов разполага с такава крупна сума. В последната имуществена заявления на някогашния финансов министър написа, че той има 76 193 лева на влог, а неговата брачна половинка още 11 500 лева Консултантската му компания, която е записана през август 2020 година, към момента не е разгласила годишен финансов доклад.

Първоначално някогашният министър отхвърляше да разяснява по какъв метод е съумял да събере средства за покупката на парцели, само че по-късно пред няколко медии Горанов съобщи, че тези 750 000 лева са от комерсиалната активност на консултантската му компания, както и от заем. Видно от Търговския указател няма основан залог върху капитала на " Трилема Кансълтинг " ЕООД, нито пък има ипотека върху някои от парцелите на Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР