Приходната агенция надви в съда пловдивски стоматолог, оспорил принудителното затваряне

...
Приходната агенция надви в съда пловдивски стоматолог, оспорил принудителното затваряне
Коментари Харесай

НАП надви в съда затворен зъболекар

Приходната организация надделя в съда пловдивски стоматолог, оспорил насилственото затваряне на кабинета му поради неиздадена касова записка. Жалбата е подадена от „ Дентален център доктор Станков “ ООД, откакто от началника на отдел „ Оперативни действия “ в Национална агенция за приходите - Пловдив на 16 януари т.г. била пусната заповед за налагане на насилствена административна мярка, касаеща запечатване на комерсиалния обект и възбрана за достъп до него за период от 7 дни.

В жалбата си до съда стоматологът твърди, че разпореждането е нестимулирано и издадено, без да са открити административни нарушавания, за които да има написани наказателни постановления. Освен това Национална агенция за приходите го атакувала единствено въз основа на изказвания на трето лице от преди две години. Докторът твърди още, че може да се причинят здравословни проблеми и вреди за пациенти на сдружението с назначени лекувания и планувани интервенции.

Според версията на приходната организация обаче при осъществена оперативна инспекция на 11 януари т.г. в денталния център било открито, че сдружението не издава касови бележки за всички осъществени услуги. От Национална агенция за приходите показват, че са засекли по какъв начин при извършено лекуване на пациент на 16 август 2017 година са били заплатени в брой 700 лв.. За парите обаче не бил публикуван касов бон от фискалното устройство или от кочан с ръчни касови бележки. Сумата била маркирана единствено върху проекта за лекуване и удостоверена с автограф на лицето, приело заплащането.

Решението на административните магистрати от 23 януари е, че жалбата на стоматолога е подадена безпричинно, а от Национална агенция за приходите са работили съгласно закона при затварянето на обекта. Освен това зъболекарят би трябвало да заплати и труда на юрисконсулта на приходната организация по делото, който е оценен на 100 лв..

Стоматологът има период до края на месеца да апелира решението пред Върховния административен съд.

.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР