Приходите в туризма за първите два месеца на 2019 година

...
Приходите в туризма за първите два месеца на 2019 година
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Имаме ръст с 4,3% на приходите от нощувки през първите два месеца на годината

Приходите в туризма за първите два месеца на 2019 година са 425 млн. евро, което е с 4,3% повече от предходната година. Това сподели във Велико Търново министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя уточни, че приходите за първите два месеца на 2019 година са 425 млн. евро, което е с 4,3% повече от предходната година. Ръстът на нощувките в местата за настаняване с 10 и повече кревати за интервала е 5,8%.

По думи на министър Ангелкова за този интервал се регистрира спад на интернационалните туристи с 1%. „ Това значи, че идват по-малко туристи, само че остават по-дълго в страната ни и харчат повече. Това от своя страна подкрепя стопанската система. Надявам се тази наклонност през годината да се резервира, без значение от броя на задграничните туристи, които посещават страната ни. За нас е значимо да върнем и българските туристи. Желанието ни е те да изберат България – освен българското Черноморие, освен зимните ни курорти, само че и такива прелестни места като Велико Търново, с цел да я опознаят по-добре. Затова интензивно промоцираме нашата акция навътре в страната “, акцентира Николина Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР