Приходите в европейския клубен футбол са достигнали рекордните 29.5 милиарда

...
Приходите в европейския клубен футбол са достигнали рекордните 29.5 милиарда
Коментари Харесай

Европейският клубен футбол с рекордни приходи

Приходите в европейския клубен футбол са достигнали рекордните 29.5 милиарда евро. Това демонстрира отчет на " Делойт " за сезон 2021/2022. Консултантската компания показва, че повода е най-много облагата от продажба на билети и от комерсиални покупко-продажби.
Прочетете още
Приходите са нарастнали със 7%, като към този момент се връщат на равнищата отпреди пандемията от ковид.

Петте огромни шампионати също слагат връх - 17.2 милиарда евро, като това е по-добро достижение от досегашния връх от 17 милиарда отпреди пандемията. Покачването е с 10% спрямо предходната година.

Начело по доходи от огромните шампионати предстоящо е английската Висша лига, където клубовете са отчели общо 5.5 милиарда паунда (6.4 милиарда евро) - с 12% повече от предходната година.

Испанската Ла Лига е с 3.3 милиарда, немската Бундеслига - с 3.41. Италианската Серия А е с 2.35 милиарда, само че единствена от петте огромни шампионати регистрира по-малко доходи спрямо година по-рано, като отстъплението е със 7%. Френската Лига 1 има повишаване от 26%.

" Тези цифри демонстрират, че европейският футбол към този момент е излязъл от най-трудния интервал в историята си. След повдигането на рестриктивните мерки към COVID-19 се стигна до рекордни доходи от билети за мачове и рекламни контракти ", съобщи Тим Бридж, който е част от отдела " Спорт и бизнес " на " Делойт ".

Въпреки възходящите доходи оперативните облаги са намалели с 1.8 милиарда евро поради нарастването на заплатите с 15%.

Клубовете ще би трябвало да поправят разноските си за заплати поради новите правила за резистентност на УЕФА, съгласно които те ще имат право да харчат не повече от 70% от приходите си за тимовете си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР