Приходите в бюджета идват не от работеща икономика, а от

...
Приходите в бюджета идват не от работеща икономика, а от
Коментари Харесай

Румен Петков: Малкият бизнес пълни бюджета, не икономиката

Приходите в бюджета идват не от работеща стопанска система, а от дребния бизнес . Това съобщи зам.-председателят на партия АБВ Любомира Ганчева . Тя посочи и позицията на Екологичен потенциал, съгласно която държавният бюджет се зарежда от дребните консуматори, от жителите. От АБВ упорстват за смяна на " тази неверна политика ".

За условието за освежен програмен продукт за касовите апарати и наближаването на крайния период за това, другият зам.-председател на АБВ - Владимир Маринов, счита, че новите касови апарати не биха могли да бъдат въведени . Той поддържа мнението си с аргумента, че в огромна част от дребните обитаеми места няма достъп до интернет, към който касовите апарати да бъдат свързани .

Според Маринов България няма запас да се оправи с електронните системи . " Нямаме електронно държавно управление след 20 години ", добави той.
 Бизнесът се тормози от безпорядък поради новите касови апарати
Бизнесът се тормози от безпорядък поради новите касови апарати

Нужни са от 6 до 9 месеца за осъществяване на условията, считат от бранша

За да бъде изпълнена заповедта за нови касови апарати, дребният бизнес би трябвало да обезпечи сред 250 и 300 лв. на обект, счита регионалният ръководител на партията Здравко Здравков . По думите му в по-големите градове и заведения, опцията за самите шефовете е или да усилят цените на стоките, или да понижат заплатите на чиновниците .

На брифинга не бе пропусната и тематиката за измененията върху непубликуваните към момента промени в Изборния кодекс. В него са осъществени стотици промени и всички те са в несъгласие с условията на Съвета на Европа и Венецианската комисия, съобщи Румен Петков.

За него тези незабавни промени на закон, който още не е влезнал в действие са: " Политически разцвет на правна неначетеност от последните 30 часа ". Причината - не е извървяна процедурата по обявяване на закона. Тази процедура ще падне в Конституционния съд, безапелационен е Петков.
 ГЕРБ върнали преференциите, тъй като се отдалечили от хората
ГЕРБ върнали преференциите, тъй като се отдалечили от хората

Не ги било боязън от Българска социалистическа партия

Той иронично засегна и връзките в ръководещата партия за това че при оповестяването на скоротечната корекция в Изборния кодекс е отсъствал ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
" Цветанов беше ли изпъден от Борисов или беше ядосан на Борисов та за това не отиде (на изключителния брифинг, на който бе оповестено връщането на преференциалното гласоподаване - б.р.) ", пита шеговито Петков.

Според него с тези незабавни ремонти на измененията демонстрираме и на Европа, че нямаме грам юридическа просвета и грам нюх за институционализъм . Според стандартите и наредбите, промени в изборното законодателство могат да се вършат най-късно година преди вота.

По думите на Петков не е изработен разбор на готовността на административните съдилища да правораздават по този тип каузи . Няма настояща оценка на кадровата обезпеченост в административните съдилища.

Като следващ сериозен проблем Петков уточни предлагането на Българска социалистическа партия за заличаване на сбъркан избирателен протокол .

" Ако при попълването на протокола бъде позволена неточност, секционната изборна комисия унищожава сбъркания протокол, като се слага надпис " сбъркан " и се подписват всички членове на секционната изборна комисия.

Секционната изборна комисия връща на общинската изборна комисия сбъркания протокол, като фабричният номер се сверява с номера на протокола, вписан в протокола за предаването и приемането на изборните бумаги ", изясни той. Според него сходен избирателен прийом ще забави съществено преброителния развой и не това е решението на втория протокол .

От АБВ желаят преброяването на бюлетините да бъде в специфични преброителни секции на територията на всяка от общините.
Петков счита, че дейната регистрация ще реши казуса с пазаруването на цигански гласове .

В същото време той призна, че не са получили отговор от Българска социалистическа партия за съдействие .
 Българска социалистическа партия все пак потегля измежду народа
Българска социалистическа партия все пак потегля измежду народа

Дали урок на болшинството за изборните правила

Държавата е неподготвена за машинното гласоподаване - късото софтуерно време, както и узаконяването и одитирането на тези машини, сподели Петков. Имаме 2 месеца до регистрация на партиите и обединенията. Органите отпред с Агенцията за национална сигурност (ДАНС - б.р.) имат ли запас да сертифицират машините за машинно гласоподаване, запита Петков.

По думите му автоматите, които обезпечават машинно гласоподаване имат период на валидност 5 години, а една машина коства към 4 000 лева, нужни са ни към 20 000 машини . Разходите по съхранението и поддръжката на машините без значение от броя е към 20 000 000 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР