Приходите по общо застраховане в България се увеличават, въпреки икономическия

...
Приходите по общо застраховане в България се увеличават, въпреки икономическия
Коментари Харесай

Приходите в застраховането растат въпреки кризата

Приходите по общо обезпечаване в България се усилват, макар икономическия спад, подбуден от ограниченията против COVID-19. Според последните данни на КФН застрахователните компании у нас са продали полици на обща стойност от 1,63 милиарда лева за първите 8 месеца на годината. Това е с 1,5% повече на годишна база.

С най-вече се усилват приходите по застраховки от бранш „ Правни разходи “ – където растежът е над 60% на годишна база до общо 1,3 млн. лева Като размер максимален растеж на приходите има по полици против пожар и естествени бедствия – с 21,6 млн. лева повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година до общо 191 млн. лева Това съставлява растеж от 13% на годишна база. Почти цялата сума от този растеж – над 19 млн. лева –  е ориентирана особено по застраховки против промишлен пожар.

Застраховките против акцидент и заболяване са привлекли с по 3 млн. лева повече доходи – надлежно общо  32 млн. лева и 49 млн. лева доходи за всеки от този вид полици.

Най-много средства не престават да се насочват в наложителното обезпечаване на моторни транспортни средства. В тази сфера са ориентирани над 45% от всчики средства в общото обезпечаване у нас - 755  млн. лева, което е с 0,1% по-малко спрямо 2019 година

Приходите по застраховки Каско също се намаляват – с 1,1% до 434 млн. лева

Най-голям спад обаче има при полиците „ Помощ при пътешестване “, по които приходите се намаляват с 12,8 млн. лева, което съставлява фрапантен спад от 44% на годишна база.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР