Приходите от реклама на Туитър (Twitter Inc) намаляват със 71

...
Приходите от реклама на Туитър (Twitter Inc) намаляват със 71
Коментари Харесай

Спад на приходите от реклама на Туитър, след като Мъск купи социалната мрежа

Приходите от реклама на " Туитър " (Twitter Inc) понижават със 71 % през декември, защото водещи рекламодатели са съкратили разноските си за разпространение на своите артикули и услуги посредством обществената платформа, откакто предприемачът Илон Мъск я закупи. Това демонстрират данните от изследване на компания за рекламни изследвания, съобщи Ройтерс.

Най-новите данни на компанията Ес Ем Ай (SMI) идват на фона на устрема на " Туитър " да спре отлива на рекламодатели, отбелязва Ройтерс. Технологичната компания им предлага опцията да не заплащат за част от рекламите си и да имат по-големи права при вземането на решения къде в обществената мрежа да се нареждат рекламните им послания. Освен това " Туитър " отстрани възбраната за политическа реклама.

След като Мъск пое контрола над обществената мрежа на 27 октомври предходната година, 14 от 30-те й водещи рекламодатели напълно са спрели да популяризират в нея, по оценки на компанията за маркетингови и рекламни изследвания " Пафматикс " (Pathmatics), съобщи Българска телеграфна агенция.

От седмицата, през която милиардерът закупи " Туитър ", до края на 2022 година, четирима от водещите рекламодатели са понижили разноските си за реклама в обществената мрежа с сред 92 и 98,7 %.

Рекламите образуват към 90 % от приходите на софтуерната компания. През последното тримесечие на 2022 година те понижават с почти 35 % на годишна основа заради спад на рекламните доходи, осведоми профилираният уебсайт " Информейшън " (The Information), който се базира на известие на почитан представител на компанията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР