Приходите от осигуровки нарастват със 126 милиона лева през първото

...
Приходите от осигуровки нарастват със 126 милиона лева през първото
Коментари Харесай

Със 126 млн. лв. повече приходи от осигуровки, отчете НОИ

Приходите от осигуровки нарастват със 126 милиона лв. през първото тримесечие на годината по отношение на същия интервал на предходната. Разходите на публичното обезпечаване също бележат растеж от 95 милиона лв., осведомят от Националният застрахователен институт.

Към 31 март 2022 година, общият размер на регистрираните доходи е 2,244 милиарда лева, което съставлява 23,2% осъществяване на проекта за годината.

Общо регистрираните разноски възлизат на 3,9789 милиарда лева или 23,6% от заложените в проекта за годината.

В структурата на общите разноски на Национален осигурителен институт максимален дял заемат разноските за пенсии, които са в размер на 3,4323 милиарда лева, 24,3% осъществяване на проекта за годината. Разходите за пенсии за първите три месеца на годината са с 224,3 млн. лева или със 7% по-големи по отношение на същия интервал на 2021 година

За погашение на така наречен " Covid добавки " от 60 лева към пенсиите на всички пенсионери са изразходвани през първото тримесечие 368 млн. лева Те не са планувани в бюджета на Държавното публично обезпечаване и се изплащат от сметка за непознати средства на Национален осигурителен институт.

Данните за осъществяването на консолидирания бюджет на публичното обезпечаване регистрират и растеж при разноските за компенсации. Платени са над 518 милиона лв., това е близо 43 милиона лв. повече по отношение на същия интервал на 2021 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР