Приходите от облачни услуги и поддръжка на лицензи нарастватВсе повече

...
Приходите от облачни услуги и поддръжка на лицензи нарастватВсе повече
Коментари Харесай

Oracle се радва на силно трето тримесечие

Приходите от облачни услуги и поддръжка на лицензи нарастват

Все повече компании се насочват към изчислителните облаци и загърбват обичайния модел (снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерната корпорация Oracle предвижда облага за настоящото тримесечие, която е над упованията на пазарните наблюдаващи. Добрите финансови резултати се дължат на растеж при облачните услуги и поддръжката на лицензи, регистрира компанията.

Като се изключат съмненията в обменните курсове, компанията чака поправената облага за третото тримесечие да е сред 86 и 88 цента на акция. Анализаторите чакаха приблизително 84 цента.
още по тематиката
Приходите от облачни услуги и поддръжката на лицензи са нарастнали с 2,7% до 6,64 милиарда $. Като причина се сочи фактът, че от ден на ден компании се насочват към изчислителните облаци и загърбват обичайния модел, с цел да понижат разноските.

През юни Oracle сътвори нова конструкция за отчитане на приходите си, която сплоти бизнеса с облачни решения и този с поддръжка на софтуерни лицензи. Според анализаторите, това дава дребна визия за независимото показване на всяко от тези посоки.

Oracle се смята за „ просрочен ” участник на пазара на облачни системи, разяснява Ройтерс. Там много от дълго време са „ настанени ” компании с по-богата история в облачните системи като Salesforce и Microsoft.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР