Приходите от международен туризъм възлизат на 3,2 млрд. евро в

...
Приходите от международен туризъм възлизат на 3,2 млрд. евро в
Коментари Харесай

3,2 млрд. евро са приходите от международен туризъм до септември

Приходите от интернационален туризъм възлизат на 3,2 милиарда евро в интервала януари-септември тази година, демонстрират последните данни на Българска народна банка. Ръстът по отношение на същите месеци на 2017 година е 7 на 100. За 9-те месеца на 2018 година над 7,9 млн. са задграничните туристически визити, те нарастват с 5,5% в съпоставяне със същия интервал година по-рано.

Радостно е, че за трета поредна година всеки месец се усилват и приходите, и броя на задграничните визити в страната, разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова. Ръстът на приходите от интернационален туризъм пък изпреварва повишаването на броя на задграничните гости, което е доказателство, че страната ни притегля от ден на ден гости, които търсят висококатегорийни места за настаняване, добави министърът. Данните като цяло са доказателство, че България се утвърждава като дестинация, предлагащ издирван артикул на рационална цена.

Приходите от интернационалните визити през летния сезон (в интервала юни- септември 2018 г.) са над 2,4 милиарда евро, като се усилват с 5,8% в съпоставяне със същия интервал на 2017 година. Само за месец септември 2018 година приходите от интернационален туризъм възлизат на над 400 млн. евро, като доближават повишаване от 5,4 на 100 по отношение на същия месец на миналата година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР