Приходите от международен туризъм достигнаха близо 400 млн. евро през

...
Приходите от международен туризъм достигнаха близо 400 млн. евро през
Коментари Харесай

Приходите от международен туризъм доближиха 400 млн. лева през първото тримесечие на годината



Приходите от интернационален туризъм доближиха близо 400 млн. евро през първите три месеца на актуалната година, демонстрират данните на Българска народна банка, представени от Министерството на туризма.

Според тези данни приходите през интервала януари - март са нарастнали с 10,7% по отношение на година по-рано. Броят на задграничните туристически визити в нашата страна през първото тримесечие на годината е достигнал 1,196 милиона, нараствайки с 10,8% по отношение на същия интервал на 2017-а година 

Министърът на туризма Николина Ангелкова уточни, че данните са доста позитивни и демонстрират, че " усилената ни работа да привличаме от ден на ден задгранични гости, търсещи първокачествен туризъм, дава резултат ".

Тя също по този начин означи, че статистиката е и тласък " да продължаваме дейната политика за промотиране на България и създаването на нови, атрактивни дестинации, които да притеглят от ден на ден пътувания в страната ". " Очакваме тази година да надградим постигнатото през 2017-а, като увеличим броя на задграничните туристи у нас. Пътуванията на българите и данните от първите месеци на годината са обещаващи, че ще реализираме растеж ", разяснява още министър Ангелкова.

Според данните на Българска народна банка, постъпленията от интернационалните пътувания през миналия зимен сезон се усилват с 11,4% по отношение на миналата година. Така в интервала декември 2017-а / март 2018-а година приходите са достигнали близо 540 млн. евро. В същото време общият брой туристически визити на чужденци през последния зимен сезон зимния е надвишил 1,653 милиона, отбелязвайки нарастване с 12% в съпоставяне със зимния сезон 2016-а / 2017 -а година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР