Приходите от чуждестранния туризъм в България са 6,9 милиарда лева,

...
Приходите от чуждестранния туризъм в България са 6,9 милиарда лева,
Коментари Харесай

69% от чуждите туристи в България са от ЕС

Приходите от задграничния туризъм в България са 6,9 милиарда лв., съобщи по време на Пловдивския стопански конгрес министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя заявява, че задачите на министерството са България да влезе в топ 5 на страните от Югоизточна Европа като целогодишна туристическа дестинация.

Основните пазари на България са страните от Европейски Съюз, откъдето идват 69% от туристите, регистрира Ангелкова. Сред другите значими пазари са Украйна, Молдова и Израел, а упоритостите са българският туризъм да пробие и в по-далечни страни като Индия и Япония.

Ангелкова уточни, че летният туризъм дава към 70% от туристическите услуги, а напъните на министерството са ориентирани към развиване на балнеотуризма и зимния туризъм.

Миналата година туризмът имаше 8% растеж, упованията за тази година са напредък в същия порядък, сподели още Николина Ангелкова.

Тя уточни, че министерството обмисля законодателни ограничения, които да разрешат зонирането на курортите, като се даде опция на локалните управляващи да изберат какъв тип туризъм желаят да развиват и надлежно по какъв начин да се нареждат на туристическия пазар. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР