Приходите от боксофиса в Хонконг за юли и август са

...
Приходите от боксофиса в Хонконг за юли и август са
Коментари Харесай

Летният боксофис на Хонконг не е засегнат от протестите

Приходите от боксофиса в Хонконг за юли и август са спаднали едвам с 2 % по отношение на предходната година макар вълната от митинги, която раздрусва града от юни. Летният боксофис на Хонконг се равнява на 50 млн. $, а през 2018 година той е бил 51.4 млн. $ по данни на Асоциацията на игралната киноиндустрия в Хонконг и Асоциацията на хонконгските кина, оповестява " Холивуд рипортър ".

За този интервал по кината в града са били публикувани 48 кино лентата. От тях най-големи облаги е осъществил " Играта на играчките 4: Пътешествието " - 11.3 млн. $. На второ място е " Спайдър-Мен: Далеч от вкъщи " със 7 млн. $, а трета е игралната версия на " Цар Лъв " с 4.9 млн. $.

Хонконгските филми се показват по-добре, в сравнение с през 2018 година Тогава единствено едно заглавие влиза в първата десетка. Тази година филмите са два - The White Storm 2 - Drug Lords с 3.2 млн. $ и Line Walker 2 с 1.2 млн. $.

Киноиндустрията е по-скоро странично наранена от демонстрациите в града, което се показва в броя на посетителите, останал съвсем неизменен. Вероятна причина за това е, че съвсем всички кина се намират в молове, където хората, които не вземат участие в митингите, намират леговище и бягство от света на открито.

Протестите в Хонконг започнаха около противоречив законопроект, който щеше да даде опция за екстрадиция от специфичния самостоятелен регион към " континентален " Китай. С течение на времето те прераснаха в искане за повече демократични свободи в Хонконг. От юни насам над 1100 души бяха задържани.

Днес водачът на Хонконг Кари Лам разгласи, че отдръпва противоречивия законопроект.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР