Приходите от билети и карти на градския транспорт в София

...
Приходите от билети и карти на градския транспорт в София
Коментари Харесай

Приходите на столичния градски транспорт ще се възстановят след месеци

Приходите от билети и карти на градския превоз в София ще се възстановят едвам през втората половина на септември. Това е оптимистичната прогноза на общинското сдружение " Център за градска подвижност " (ЦГМ), което продава билетите и картите. Според шефа на компанията Димитър Дилчев през втората половина на септември се чака постъпленията от транспортни документи да са 80% от естествените и то поради връщането на " пазара " на студенти и възпитаници.

Постъпленията на градския превоз се сринаха в последните два месеца поради антивирусните ограничения. Само за ЦГМ пропуснатите приходи за март и април са над 18 млн. лв.. Отделно сдружението дължи съвсем 10 млн. лв. на транспортните оператори – общинските сдружения " Столичен автотранспорт ", " Столичен електротранспорт " и " Метрополтен ". Техните приходи също са по няколко милиона лв. по-ниски. Това се дължи, както на разреждането на разписанията, по този начин и на възбраната за продажба на билети от водачите, а за " Метрополитен " - на спада на пасажерите с единични билети. Очаква се поради загубите в превоза в средата на годината още веднъж да бъде препоръчана актуализация на бюджета на Столичната община. Първата изключителна смяна на финансовия проект на общината към този момент беше гласувана от общинския съвет.

Прогнозата за възобновяване на 80% от нормалните приходи на градския превоз през септември е в случай, че в България няма втора вълна на заразяване с ковид и не се наложат нови ограничаващи ограничения, каквито бяха в действие в последните два месеца, разяснява Дилчев пред общинската комисия по превоз в понеделник. Повторно налагане на ограничавания значи съществено съкращаване на превоз, изясни Дилчев.

В последните седмици бяха краткотрайно спрени няколко линии от градския превоз, а транспортните средства по съвсем всички останали бяха разредени.

Дилчев изясни, че през лятото се чака постъпленията от билети и карти да са 35-40 на 100 от нормалните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР