Приходите на Twitter през третото тримесечие не оправдаха очакванията на

...
Приходите на Twitter през третото тримесечие не оправдаха очакванията на
Коментари Харесай

Twitter отбелязва спад в ръста на приходите заради бъгове

Приходите на Twitter през третото тримесечие не оправдаха упованията на вложители и анализатори, в резултат на което акциите изгубиха 20% от цената си. Според обществената мрежа главните рекламни артикули на компанията не са работили поради бъгове, което е довело до механически проблеми във връзка с насочващата технология. Компанията предизвести, че проблемите не са решени и те най-вероятно ще се отразят на представянето и идващите месеци, оповестява Financial Times.

Приходите на Twitter за тримесечието са нарастнали с 9% на годишна база до 824 млн. $, само че са с 50 млн. $ по-ниски, в сравнение с бяха междинните упования на анализаторите от Уолстрийт.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Въпреки провокациите, миналото тримесечие демонстрира, че тактиката ни за вложения в дълготраен проект работи ", разяснява Нед Сегал, финансов шеф в обществената мрежа. " Имаме още доста работа във връзка с продуктите, които движат растежа на приходите ни. "

Трите казуса

В писмото си към вложителите, което Twitter разгласява след всяко тримесечие, компанията уточни три казуса, които се отразяват на приходите на компанията. Първият е обвързван с бъг в технологията за ориентиране на реклами и шерване на данни. Продуктът, който се споделя MAP, се употребява от рекламодателите за промотиране на смарт телефон приложения. Според Twitter, без този проблем, приходите на компанията е трябвало да бъдат с 3% по-високи.

Друг проблем е, че " избрани настройки на персонализация и събиране на данни не са работили по този начин, както се чака ", както и " ненадейно висок сезонен интерес през юли и август ", за който системата на компанията наподобява не е била подготвена.

По-големите терзания на вложителите наподобява са във връзка с частта в известието, в което се споделя, че тези проблеми към момента не са позволени и могат да се отразят на приходите и през четвъртото тримесечие, което е всекидневно най-силният интервал за рекламодателите. Сегашните прогнози на Twitter са за приходи сред 940 млн. и 1.01 милиарда $, със 100 млн. $ по-ниски, в сравнение с предходната прогноза.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР