Приходите на Русия от износ на петрол и газ са

...
Приходите на Русия от износ на петрол и газ са
Коментари Харесай

Приходите на Русия от петрол и газ са паднали с 40% през януари

Приходите на Русия от експорт на нефт и газ са спаднали с близо 40% през януари, защото ценовите ограничавания и западните наказания притиснаха най-доходоносния експорт на Москва, заяви Международната организация по енергетика (МАЕ) във вторник.

Приходите от експорт на нефт и газ на Русия са били 18.5 милиарда $ през януари, с 38% по-ниски от 30 милиарда $, получени от Москва през януари 2022 година, месец преди нейното навлизане в Украйна, съгласно данни на МАЕ, споделени с Ройтерс.

Изпълнителният шеф на МАЕ Фатих Бирол сподели, че западните ограничения, ориентирани към съветския енергиен експорт, са постигнали задачите си за стабилизиране на петролните пазари и понижаване на приходите на Москва от износа на нефт и газ. " Нашето очакване е този спад на приходите от нефт и газ да бъде по-рязък през идващите месеци. И още по-стремителен в средносрочен проект вследствие на неналичието на достъп до технологии и вложения ", сподели Бирол пред " Ройтерс ".

Международните ограничавания, наложени на Русия в отговор на войната в Украйна, в това число таван на цената на суровия нефт от 60 $ за барел, прилаган от Г-7 и Европейски Съюз, доведоха до това, че съветският нефт " Уралс " се продава със сериозна отстъпка по отношение на сорта " Брент ".

 Русия понижава добива на нефт, цените на газа паднаха до есенните Русия понижава добива на нефт, цените на газа паднаха до есенните

Европейски Съюз забрани вноса на съветски нефт по море от декември и наложи наказания върху износа в Русия на технологии, нужни за пречистване на нефт. Съединени американски щати и Англия също постановиха ограничавания върху вноса на съветски нефт.

Москва разчита на доходи от нефт и газ - предходната година към 11.6 трилиона рубли (154.68 милиарда долара), с цел да финансира бюджетните си разноски и беше принудена да стартира да продава интернационалните запаси, с цел да покрие недостига, уголемен от разноските за войната в Украйна.

Бирол сподели, че страните от Европейски Съюз са постигнали прогрес в подобряването на енергийната сигурност предходната година, в това число бързо увеличение на възобновимата сила и потреблението на термопомпи за понижаване на потребността от изкопаеми горива.

 " Газпром " подвига износа за Европа с помощта на " Турски поток "

Според него обаче рисковете остават и страните би трябвало да продължат напъните си за икономисване на сила и отбрана на доставките. Способността на Европа да обезпечи задоволително газ може да бъде сложена под въпрос от възходящото търсене от Китай или в случай че Русия спре напълно подаването на газ, който към момента изпраща към Европа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР