Приходите на най-големия производител на полупроводници по заявка в света

...
Приходите на най-големия производител на полупроводници по заявка в света
Коментари Харесай

Производителят на чипове Ти Ес Ем Си с приходи над очакванията

Приходите на най-големия производител на полупроводници по поръчка в света Ти Ес Ем Си (TSMC) не са се трансформирали значително през четвъртото тримесечие на 2023 година, само че са над упованията на тайванската компания и на анализатори, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Приходите на Ти Ес Ем Си през последното три месеца на предходната година са достигнали 625,5 милиарда нови тайвански $ (20,1 милиарда щатски долара), по калкулации на Ройтерс. През същия интервал на 2022 година те са възлизали на 19,93 милиарда милиарда щатски $.

Резултатите на тайванския конгломерат са над упованията на компанията за доходи сред 18,8 милиарда и 19,6 милиарда щатски $. Те са по-високи и от прогнозата на анализатори, които предвиждаха приходите на корпорацията да доближат 19.83 милиарда щатски $, показва Ройтерс. 

Ти Ес Ем Си е най-скъпата обществено търгувана компания в Азия (дружество, което предлага свои скъпи бумаги на фондовата борса - бел. ред.). Пазарната й капитализация доближава 491 милиарда $, показва Ройтерс. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР