Приходите на компанията за миналата година достигат 184 млн. лвСпиди

...
Приходите на компанията за миналата година достигат 184 млн. лвСпиди
Коментари Харесай

Куриерът Спиди обяви близо 13 млн.лв. печалба

Приходите на компанията за предходната година доближават 184 млн. лева

Спиди е обработила рекордните за компанията 30 млн. колета през 2018 година (източник: Спиди)

Силно последно тримесечие и динамично развиване през цялата 2018 година разгласи куриерската компания Спиди АД, огласявайки резултатите от консолидирания си финансов доклад.

В началото на годината Спиди АД закупи „ Рапидо Експрес Енд Лоджистикс “ ЕООД, а в края на декември към групата се причисли софтуерната компания ОМГ, която е създала основната софтуерна конструкция, обслужваща главната активност на куриера.

Направените вложения в потенциал са разрешили на компанията да се възползва от положителната икономическа обстановка и бурното развиване на онлайн търговията. Приходите на Спиди за 2018 година доближават 184 млн. лева – с 16,2% повече от миналата година, а единствено за последното тримесечие нарастването е 30%.

За годината са обработени рекордните за компанията 30 млн. колета . Спиди реализира растежи във всички пазарни сегменти, като изключително мощно е представянето на районната услуга Speedy Balkans.

Обявената от компанията метаморфоза на оперативната активност, и най-много в Румъния, е довела до доста усъвършенстване на рентабилността – облагата преди амортизации нараства с 36,8% и доближава 26.5 млн. лева Още по-значително е нарастването на чистата облага – 87% по отношение на 2017 година или 12,7 млн. лева

Силният паричен поток от оперативна активност е разрешил на Спиди АД да понижи лихвените си отговорности, като в същото време финансира независимо капиталовата си стратегия за годината от 13,3 млн. лева, както и осъществените в края на годината придобивания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР