Приходите на компанията са спаднали с 8% до 6 млрд.

...
Приходите на компанията са спаднали с 8% до 6 млрд.
Коментари Харесай

Ericsson се подготвя за по-бързо свиване на бизнеса с телекомуникационно оборудване

Приходите на компанията са спаднали с 8% до 6 милиарда $.

Още по тематиката
Напускането на Лейф Йохансон е още един удар за шведската компания

Стратегията за разгръщане на шведската компания към този момент не дава резултат

Опитният шведски вложител деятел и неговият Cevian Capital се заеха с тежкото предизвикателство да върне остарялата популярност на една от емблематичните шведски компании

Сделката на стойност 1.25 милиарда $ е част от редица придобивания на АТ&T и Verizon

Акциите на Ericsson означиха спад от 15%, откакто шведският производител на телекомуникационно съоръжение се показа едва и през второто тримесечие на годината. Доверието в компанията беше подкопано и от предизвестието на Ericsson, че свиването на пазара ще се случва по-бързо през идващите месеци по отношение на предходни прогнози на компанията, оповестява Financial Times.

Резултатите не са оптимистични

Финансовите резултати на Ericsson за второто тримесечие на годината слагат под въпрос тактиката й за редуциране на разноските за генериране на облага, която новият изпълнителен шеф Бьоре Екхолм разгласи през март. Приходите на компанията за интервала са 50 милиарда шведски крони (6 милиарда долара), което е спад от 8% на годишна база, до момента в който оперативната й загуба е повишена до 1.2 милиарда шведски крони, без да се регистрира въздействието на валутните курсове.

Опасенията на вложителите обаче не се изчерпват със слабото показване на компанията през второто тримесечие. По-сериозна алтернатива за бъдещето на шведската компания основава прогнозата на Ericsson, че темповете на стесняване на пазара за мрежово съоръжение ще доближат над 6%, което е съществено нарастване по отношение на сегашните упования, които са сред 2 и 6%. Потенциални опасности за оперативната облага на компанията крие и опцията някои от основните й клиенти да трансформират отношението си към пазара, което в изказване на Ericsson се оповестява, че може да усили загубите й до 5 млр. крони.

Свиване на разноските

След оповестяването на резултатите акциите на Ericsson поевтиняха с близо 15%, достигайки цена от 51.40 шведски крони за брой, стойност, която е с над 50% по-ниска от тази през 2015 година Производителят на телекомуникационно съоръжение разгласи, че стартира незабавна стратегия за редуциране на разноските, която ще включва продажба на медийното поделение на компанията в Лондон и преразглеждане на договорите на компанията с някои основни клиенти.

" В светлината на настоящата пазарна конюнктура и показване на компанията ние ускоряваме ограниченията за редуциране на разноските. Нашата бизнес тактика е създадена, с цел да върне компанията на върха в софтуерно и пазарно отношение, а също и да усъвършенства представянето й даже в сложни пазарни условия ", съобщи изпълнителният шеф на компанията Бьоре Екхолм. Шведският финансист даде обещание на вложителите да удвои брутните маржове на компанията и акцентира на обстоятелството, че разноските за проучвания и развиване няма да бъдат съкращавани.

Екхолм счита, че Ericsson ще преодолее рецесията, която се задълбочи, откакто оповестеното през 2014 година преструктуриране срещна голям брой усложнения като свиващия се пазар и сериозната конкуренция от компании като Nokia и Huawei. Осъществяването на промени в бизнеса на компанията обаче ще става все по-трудно, откакто вложителят деятел Cevian Capital закупи дял от над 5% в Ericsson през последните месеци и стартира голям брой начинания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР