Приходите на компанията от Купертино ще продължат да нарастват, дори

...
Приходите на компанията от Купертино ще продължат да нарастват, дори
Коментари Харесай

Инвеститорите изглежда подценяват Apple

Приходите на компанията от Купертино ще продължат да нарастват, даже без нарастване на продажбите на флагманския артикул iPhone, а с помощта на услугите

Приходите от услуги на Apple ще надвишават 100 милиарда $ през 2024 година
(снимка: Apple)

Инвеститорите подценяват силата на Apple, изключително що се отнася до услугите на компанията от Купертино. По предварителни данни, до 2024 година приходите от този бизнес на Apple ще се усилят повече от два пъти, сочи разбор на специалист от изследователската компания Evercore ISI.

Анализаторът Амит Дарианани означи, че услугите на Apple „ към момента остават подценен лост ”. По неговите думи, услугите би трябвало да усилват индикатора ARPU (среден приход на потребител) и да поддържат непрекъснат напредък на приходите на компанията, написа Gizchina.

През 2019 година Apple укрепи бизнеса си с услуги, предоставяни на абонаментен принцип. Компанията стартира да предлага нови услуги като поточно видео, игри, вести и кредитни карти. Ако ги добавите към съществуващите услуги, получавате доста огромен евентуален източник на приходи, споделя анализаторът.

Дори и да намалеят продажбите на iPhone, бизнесът на Apple ще продължи да пораства
(снимка: Apple)

Evercore удостовери целевата цена от 360 $ за акциите на Apple (в момента една акция на компанията коства към 317 долара). До фискалната 2024 година приходите на Apple от услуги могат да порастват с непрекъснат годишен ритъм от 19%.
още по тематиката
Публикуваните данни демонстрират, че през 2019 година приходите на Apple от услуги възлизат на към 46,3 милиарда $, което съставлява съвсем 18% от общите приходи на компанията.

В резултат на упования сериозен растеж, годишните доходи от услуги на ИТ колоса от Купертино ще надвишават 100 милиарда $ в края на обсъждания от анализаторите интервал.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР