Приходите на Huawei Technologies нарастват с около 30 процента през

...
Приходите на Huawei Technologies нарастват с около 30 процента през
Коментари Харесай

Приходите на Huawei растат с 30% въпреки забраната

Приходите на Huawei Technologies нарастват с към 30 % през първото полугодие на 2019 година, написа Bloomberg, цитирайки свои източници. Това е леко закъснение по отношение на регистрираното през първите три месеца на годината покачване от 39 %.

От май месец т.г. компанията е в американски забранителен лист поради подозрения, свързани с националната сигурност на страната. Заради възбраната американските компании не могат да продават съставни елементи и програмно поръчителство на китайския производител.

Още при оповестяване на възбраната Huawei съобщи, че е съумяла да натрупа ресурси, задоволителни за няколко месеца. Компанията е най-големият производител на телекомуникационно съоръжение и е третият максимален производител на смарт телефони за цялата 2018 година, изоставайки със напълно малко от Apple.

През първото тримесечие на 2019 година Huawei регистрира доходи от към $27 милиарда, а през цялата 2018 година - $105 милиарда.

Агресивно гонене на контракти и награди за чиновниците

Huawei съумява да резервира някаква инерция, само че въпросът е докога. Компанията е назначила 10 000 разработчика, които да работят на три смени по други възможности на американския програмен продукт и съставни елементи. Тя съумява да задържи приходите високо и като нападателно преследва всяка опция за 5G контракт.Компанията се пробва да повдигне духа и на чиновниците, като ще награди част от тях. Източниците на изданието не показват дали става въпрос за паричен бонус.

Бъдещето на Huawei остава под въпрос: компанията към момента е включена в черния лист на Съединени американски щати, а по-рано през днешния ден излезе информация, че компанията е пособия на Северна Корея в построяването на мобилна мрежа, което може да сътвори нови проблеми поради нарушавания на възбраните за експорт на американска технология към Пхенян.

Междувременно американското поделение на компанията - Futurewei - е съкратило 600 от общо 850 чиновници в страната. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР