Приходите на авиокомпаниите в Европа от пътнически превози ще намалеят

...
Приходите на авиокомпаниите в Европа от пътнически превози ще намалеят
Коментари Харесай

Много авиокомпании в Европа остават без средства до 2 месеца

Приходите на самолетните компании в Европа от пътнически транспорти ще намалеят със 76 милиарда $ тази година и, в случай че не им се помогне, мнозина от тях разполагат с налични средства за не повече от 2 месеца.

Това съобщи вицепрезидентът за Европа на Международната организация на авиационния превоз (IATA) Рафаел Шварцман, представен от " Ройтерс ".

В четвъртък IATA прикани международните стопански системи бързо да работят за отбягване на непоправими вреди на целия бранш, който и сега е в колапс от рецесията и блокадите поради ковид.

Малко преди телеконферентния разовор на водачите на страните от Г-20 в Съединени американски щати оповестиха 58 милиарда $ помощ за авиоиндустрията. Половината от тях ще са директни грантове за към 750 000 чиновници, само че фирмите не би трябвало да уволняват хора до 30 септември, няма да пипат груповите трудови контракти, няма да заплащат дивиденти или да изкупуват назад акции, а правителствот оможе да вземе дял от тях като гаранция. Сингапур даде обещание, че ще поддържа жива своя первозвач, а Австралия облекчи разпоредбите за конкуренция.

Много самолетни компании сега заплащат повече компенсации за неизпълнени полети, в сравнение с са приходите им и наличностите им на пари в брой бързо привършват.

В обезверен опит да си обезпечат каквито и да е доходи компании като Delta Air Lines, Air New Zealand и Etihad Airways трансфораха пътнически самолети в такива само за товарни транспорти. Близо половината от въздушните товарни колета всекидневно се транспортират от пътнически самолети и прекъсването на тези полети внезапно понижи карго потенциала на пазара.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР