Приходите като дял от БВП за догодина растат, така че

...
Приходите като дял от БВП за догодина растат, така че
Коментари Харесай

Горанов защити бюджета и с аргумент, че е време да се вдигат местни данъци и такси

Приходите като дял от Брутният вътрешен продукт за следващата година порастват, тъй че е несъстоятелно да се приказва за по-малко амбициозна цел. Нито един лев преизпълнение на приходите не се харчи от държавното управление – то може да размества по пера. А господин Пламен Димитров е по-силен по разходната част – това съобщи финансовият министър Владислав Горанов по отношение на държавния бюджет за следващата година.
Горанов не пропусна да каже още веднъж, след през вчерашния ден, че локалните налози са извънредно ниски и е редно кметовете да се замислят за повдигането им, а не да желаят да вземем за пример доходи от тол такси, с цел да поддържат инфраструктура. На въпрос дали обществото е готово да одобри такова повдигане на налози, финансовият министър отговори, че в този момент, при започване на новия мандат, е времето да се изясни, че където живеят повече хора, ще би трябвало да се заплащат повече локални налози за по-добър живот.
" И като номинален размер, и като данъчна основа, и като данъчна ставка са извънредно ниски, с цел да се поддържа общинска инфраструктура ”, съобщи Горанов, който предизвести, че намаляването на налози, индикирано от някои кметове, е елементарно, само че по-късно локалната власт да не идвала пред държавното управление да желае пари. Финансовият министър видя в такова държание " неправилно образование ", което внушава на българите, че има " безвъзмездни богатства ".
Министърът не видя като в допълнение харчене " разбъркването " на пари по браншове. " Не е ли обикновено оперативният мениджмънт, при недай си Боже рецесии, да има опция да взема решение ", попита Владислав Горанов риторично пред Нова телевизия. " Коледа ще има – тази прогноза е устойчива ", съобщи още той по отношение на пенсионните бонуси по празниците в края на годината. Повече детайлности вижте в този материал!
По въпроса по кое време ще догоним междинното равнище на икономическо развиване в Европейски Съюз, Горанов се върна на обстоятелството, че след 1989 година до 2002 година България непрекъснато потъва и чак през 2002 година се връща на икономическото равнище от 1989 година. Според него, освен това състояние няма по какъв начин да желаеме да сме даже като някогашни комунистически страни, тъй като те не са изгубили толкоз години като нас – и то от " тези, които в този момент претендират да са алтернативата ". " Няма да сме по-успешни, в случай че не сме образовани – късно го осъзнахме ", разяснява още финансовият министър, казвайки, че в този момент страната има повече фокус върху образованието.
Политически оценки
Що се отнася до връщането на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор, Горанов отвърна, че посреща решението на президента Румен Радев със успокоение. " Процедурата е разказана в закона и Конституцията, до президента постоянно ще стигне един човек ", дълбокосмислен беше финансовият министър. Горанов дефинира избора на Гешев за уравновесен и акцентира, че в случай че правосъдният министър предложел кандидатура и тя бъде определена, щяло да тръгнат спекулациите, че държавното управление се меси в избора на основен прокурор.
На експлицитен въпрос когато за нещо имаш единствено един претендент и това не хвърля ли подозрение, Горанов се оправда, че не е част от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет и не знае по какъв начин се е стигнало до кандидатура единствено на Гешев, само че изрази увереност, че първо са разисквани разнообразни разновидности.
По отношение на " Демократична България ", Горанов по този начин и не отговори съответно какъв брой би трябвало гласоподавателите на политическото обединяване да са намразили ГЕРБ, с цел да поддържат Мая Манолова за кмет на София. Вместо това, финансовият министър видя " его върху его " при " Демократична България " и почна да размишлява що е то дясно и ляво. " Размишления и внушения в дребните фуги вместо огромните булеварди ", продължи Горанов и акцентира, че имало акция за дискредитиране на Йорданка Фандъкова, с цел да се овладее в София и да се тръгне към смяна на властта на национално равнище. Има амортизиране на ГЕРБ, призна Горанов, само че не такова, каквото се желало на недоброжелателите на партията.
Горанов похвали и експрезидента Росен Плевнелиев, който, съгласно него, почнал да еволюира към един тип верни позиции, откакто към този момент не е президент. Финансовият министър не можа и да си показа, че Борисов ще се цели в мястото на президент през 2021 година.
Владислав Горанов уточни и, че е допустимо да е имало съвещания с Дани Каназирева в Пловдив още в предизборната компания, само че той не знаел. И посочи, че в смесените региони с Движение за права и свободи " от време на време " борбата прекосявала от политическа във физическа, което било отвън здравия разсъдък.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР