Приготвяте ли суфле и сполучливо ли ви се получава? Ето

...
Приготвяте ли суфле и сполучливо ли ви се получава? Ето
Коментари Харесай

Шоколадово суфле с течен център

Приготвяте ли суфле и успешно ли ви се получава? Ето една доста добра рецепта от опитната ни потребителка Гергана.

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр. цели
● жълтъци - 4 бр.
● брашно - 200 г
● захар - 200 г
● черен шоколад - 200 г
● масло - 200 г + 50 г за намазване на формите
● какао - 50 г натурално
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Първо се понечвам с разтопяването на черния шоколад и маслото на водна баня. Разтопявам останалото масло в микровълновата и благодарение на четка намазвам формичките, като всяка намазана форма пъхвам във фризера или камерата.

4 яйца и 4 жълтъка разрушавам с миксер на висока степен, добавям захарта и не преставам да греша, добавям разтопения черен шоколад и масло на няколко пъти с лека струйка и най-после добавям брашното, авансово пресято няколко пъти, още веднъж не едновременно, а последователно.

Изваждам формичките от фризера и ги поръсвам с натуралното какао, тъй че какаото да полепне по стените на формичките. Пълня формичките със сместа един пръст под ръба.

Пекат се във авансово загрята фурна на 200 градуса ТОЧНО 12 минути, нито по малко нито повече, значимо е с цел да се получи течният център.

Ако няма да се употребяват незабавно суфлетата могат да се замразят във фризера и след слагането им във фурната печенето е за 17 минути - усилва се времето тъкмо с 5 минути. След готовността им се обръщат в паница и се поръсват с пудра захар.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР