Пригожин твърди в ново видео, че е в Африка

...
Основателят на Wagner Group Евгений Пригожин се появи в ново
Коментари Харесай

Основателят на Wagner Group Евгений Пригожин се появи в ново видео, в което твърди, че е в Африка, като лидерът на наемниците представя мисията на своята частна военна компания на континента.

В акаунт в Telegram, свързан с Wagner, Пригожин е показан във видеоклип, публикуван тази седмица, стоящ в празно поле с нещо, което изглежда като камиони, превозващи войници, които се търкалят на заден план.

Пригожин твърди в краткият клип, че групата Вагнер „прави Русия по-велика на всички континенти и Африка дори по-свободна.“

„Ние правим живота кошмар за ISIS, Ал-Кайда“, казва Пригожин във видеото, имайки предвид терориста групи в региона. Ние „носим справедливост и щастие на африканските народи“, добавя той.

Хилът не е потвърдил независимо кога или къде е заснето видеото.

Пригожин беше заточен в Беларус през юни след като поведе въоръжен бунт срещу Москва, опитвайки се да обедини хилядите си войници в това, което той нарече марш за справедливост.

Лидерът на наемниците месеци наред се оплакваше от руското министерство на отбраната за това, което той нарече масова елитарна корупция и неуспех в провеждането на войната в Украйна.

Само на повече от 100 мили от столицата на Русия, Пригожин се отказа, след като постигна сделка с руския президент Владимир Путин, в която Пригожин щеше да бъде изпратен в Беларус и да избяга от обвинения.

Това изгнание очевидно е било краткотрайно, като Пригожин се появява в руския Санкт Петербург и сега, ако споделеното публично видео е точно, в Африка.

Пригожин също сподели връзка в собствения си акаунт в Telegram, насърчавайки инвеститори от Русия да посетят проектите на Вагнер в Централноафриканската република. Връзката е от Руския дом, културен център, свързан с руските елити и олигарси.

Wagner Group оперира в Африка от години, особено в Централноафриканската република, където неговите войници са поели контрола над златните мини. Кремъл е използвал Вагнер, за да спечели влияние в африканските страни.

За последните новини, времето, спорта и стрийминг на видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР