Приетият от Народното събрание Изборен кодекс предвиждат въвеждане на пълно

...
Приетият от Народното събрание Изборен кодекс предвиждат въвеждане на пълно
Коментари Харесай

ПП МИР излизат на палатков лагер пред Министерски съвет

Приетият от Народното събрание Изборен кодекс плануват въвеждане на цялостно машинно гласоподаване във всички изборни секции за всички типове избори. Машинно гласоподаване не се планува единствено в изборни секции с под 300 гласоподаватели, както в секциите на плавателни съдове под българско знаме и в секциите, разкрити в лечебни заведения, домове за остарели хора и други профилирани институции за обществени услуги.
За да се съблюдава върховенството на закона и с цел да се подсигурява честността на вота Политическа партия МИР излезе с позиция, в която упорства Министерски съвет, Народното събрание и ЦИК неотложно да подхващат дейности за подготовката за машинното гласоподаване за идващите парламентарни избори.
Политическа партия МИР изискват незабавно да бъде стартирана процедурата по публичната поръчка посредством която ще бъдат закупени всички машини, нужни за цялостното въвеждане на машинното гласоподаване във всички изборни секции, планувани в Изборния кодекс, признат от Народното събрание.
„ Обществената поръчка за машините за гласоподаване би трябвало да бъде в ход задоволително време преди изборите и ние от Политическа партия МИР сме безапелационни, че този развой би трябвало да стартира в този момент, с цел да могат да бъдат спазени всички законовите периоди " безапелационни са от младата партия и акцентират, че машинното гласоподаване е единствения метод изборите в България да бъдат извършени почтено и вота на българските жители да не бъде сменен, „ по този начин както се случи на последните локални избори, а и на всички други избори преди този момент ".
Според позицията на Политическа партия МИР, машинното гласоподаване е и единствения метод да се понижи броя на невалидните бюлетини, чиито размер на последните локални избори е добил „ пагубни и рекордни размери ".
По-надолу в позицията се споделя, че в случай че в период до 31 януари Министерски съвет и Народното събрание не започват процедурата и подготовката за цялостното въвеждане на машинното гласоподаване, Политическа партия МИР ще провежда непрекъснат цивилен митинг и палатков лагер не подсигуряват, че идващите парламентарни избори ще се проведат посредством машинно гласувано.
„ Политическа партия МИР има кардинална позиция за въвеждането на машинното гласоподаване освен тъй като посредством него ще се ограничи следения и купения избор и ще избегнем превръщането на голям брой бюлетини в недействителни и неверни, само че и ще се избегне замяна на изборни протоколи.
Изборния кодекс е признат от Народното събрание и в него ясно е написано, че се вкарва машинно гласоподаване.
За това, уважаеми господин Министър-председател, спазвайте законите в България и неотложно започнете подготовка за машинното гласоподаване ", безапелационни са от Политическа партия МИР.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР