Приетите съвсем наскоро нови правила за рекламата и преместваемите обекти

...
Приетите съвсем наскоро нови правила за рекламата и преместваемите обекти
Коментари Харесай

Фандъкова върна новите правила за рекламата в София

Приетите напълно неотдавна нови правила за рекламата и преместваемите обекти в София още веднъж ще се прекрояват. Кметът Йорданка Фандъкова е върнала част от наредбата за ново разискване.
То би трябвало да засегне, с цел да се разиска и реформира методът, по който се дефинират цените, които заведенията заплащат, за слагането на маси и столове по тротоари, пешеходни зони и площади.
Проблемът идва от това, че посредством наредбата за рекламата беше изменена и тази, с която се дефинира цената на така наречен тротоарно право. С измененията се подвигнаха цените, които притежателите на заведения би трябвало да заплащат за разполагане на маси пред обектите си.
Сега се предлага това нарастване да бъде анулирано, а двете наредби да се трансформират, с цел да се изчистят несъгласията сред тях. Докато това стане, притежателите ще заплащат по работилите до момента цени.
А несъгласията са свързани с това на какъв брой и какви зони се разделя градът за задачите на нормативните актове . Според наредбата за рекламата има 7 зони, като да вземем за пример историческият център е самостоятелен в независима зона. Във всяка от тях работят разнообразни правила за рекламата и премествамите обекти.
Таксите, които се заплащат по друга разпоредба, пък се дефинират при разделяне на града на 4 зони. Там да вземем за пример историческият център не е обособен, а самото систематизиране се покрива главно с разделянето на града на региони и квартали.
Кое зониране да бъде възприето за задачите и на двете наредби ще се реши при разискването на измененията. Вероятно ще се върви към това таксите за тротоарно право да се дефинират съгласно по-прецизните зони в документа, касаещ рекламата и преместваемите обекти. Целта е заведенията в центъра да заплащат повече и да не се усилват прекалено таксите за тротоарно право по кварталите.
Предвижда се двете наредби да се трансформират с обособени актове, с цел да може да се показват по-добре на хората и да минат независимо процедурите по публично разискване.
Наредбата за рекламата беше призната преди към два месеца след много дълги полемики и провокира недоволството на част от засегнатите представители на бизнеса. Тя лимитира размера и плътност на рекламите в центъра, вкарва правила за рекламата по витрините на магазините, както и за така наречен летни градини на заведенията. Новите правила влизат в действие поетапно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР