Приетите промени в Закона за опазване на околната среда са

...
Приетите промени в Закона за опазване на околната среда са
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Приетите промени в Закона за опазване на околната среда са опасен прецедент за държавата

Приетите промени в Закона за запазване на околната среда са рисков казус за страната. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев, представен от организация " Фокус ".
По думите му това дава явен знак за действието на страната и достъпа до право и гарантиране правата на всеки един български жител. Предстои съблюдаване на декларираното от водача на левицата за внасяне законопроекта в Конституционния съд, който да се произнесе. Бойчев добави, че не могат да бъдат признати причините на вносителите.
„ Много неуместно е, в случай че кажем, че сега съществуването на втора инстанция пречи за осъществяване на някои от огромните планове досега в страната. Това е прекомерно погрешно. Съвсем други са проблемите – в метода на подготовка на плановете, в забавянето на доста от процедурите, и изобщо в тяхното качество и планирането на всички действия от страна на страната. Много обикновено е това схващане още повече, че тука в законопроекта се приказва единствено за обекти с национално значение и не е правилно да са част от образците, които бяха давани. Основният принцип, който би трябвало да пазим, е гарантиране на правовата страна. Тя може да бъде точно съхранена и развивана единствено в случай че се подсигурява правото и достъпа до правораздаване на всеки един български жител, изясни Жельо Бойчев.
Той разяснява още, че през този политически сезон Българска социалистическа партия ще показа съответни начинания в областта на образованието и превъзмогване неравенството в обществото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР